Tina (19) tjente 16 kroner i timen på Rema 1000

Kjøpmannen på dagligvarebutikken i Trondheim nektet å gi den 19 år gamle lærekandidaten mer enn 2000 kroner i måneden.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.


I september i fjor ble 19 år gamle Tina fra Trondheim ansatt som lærekandidat på Rema 1000 Saupstad. Hun trengte hjelp med å komme seg inn i arbeidsmarkedet etter to år på videregående.

– Jeg var motivert for arbeidslivet, og tenkte at det ble bra å jobbe i Rema.

Sekstimers arbeidsdag

Tina forteller at hun jobbet seks timer hver dag, og at hun ga alt for å prestere godt. Hun ønsker ikke å bli omtalt med etternavn i saken.

– Jeg ryddet kjølevarer, satt i kassa og hadde ansvar for varepåfylling i søndagsbutikken som en vanlig butikkmedarbeider.

Men da 19-åringen ble klar over lønna fikk hun sjokk.

– Jeg fikk først vite lønna under kontraktsmøte en måned etter at jeg begynte i jobben.

– Hvordan reagerte du da?

– Jeg trodde ikke det var sant. Jeg spurte ham (kjøpmannen, journ. anm) om det var rett. Han svarte med å spørre meg om jeg syntes det var lavt.

Fikk flere tusen i støtte

Tina sier hun føler seg presset til å skrive under på kontrakten.

– Jeg hadde en ubehagelig følelse inni meg da jeg satt der, og følte jeg måtte signere.

Og mens 19-åringen levde på 2000 kroner måneden, tok Rema-bedriften imot opplæringspenger fra fylkeskommunen.

– Tilskuddet i dette tilfellet er på 5500 kroner i måneden. Så det er det som har gått til bedriften her, bekrefter seniorrådgiver Marit Heggeriset i Sør-Trøndelag fylkeskommune.

– Fikk du noe opplæring?

– Nei, svarer Tina kontant.

– Jeg blir opprørt. Når jeg vet hvor godt de tjener på toppen i Rema, og også de som driver butikkene, sier stefaren Roger Næss.

Ba kjøpmannen øke lønna

Det var Sør-Trøndelag fylkeskommunen som formidlet jobben. De undertegnet en opplæringskontrakt sammen med Tina og kjøpmannen som driver Rema-butikken. Men noen ansettelseskontrakt fikk de aldri tilsendt.

I slutten av oktober ba de kjøpmannen om å endre lønna.

– Vi kan jo ikke forsvare at en ungdom får 2000 kroner i månedslønn, sier seniorrådgiver Heggeriset.

Men lønna forble den samme.

Tina følte seg tråkket på. Hun klarte til slutt ikke å gå på jobb, og ble sykmeldt. Men hun ga ikke opp kampen om å få en mer rimelig lønn.

– Hvis jeg hadde gjort en dårlig jobb, så kunne jeg ha forstått at Rema ikke ville ha gitt meg mer i lønn. Men jeg sto på fra jeg begynte på jobb til jeg dro hjem.

– Utnyttelse

Halvannen måned senere engasjerte hun advokat for å få hjelp.

– Det er utnyttelse av en ung arbeidstaker. I denne saken må det være rimelig åpenbart at det er blitt bidratt mer enn det lønna tilsier, sier advokat Michael Kahn i Wedø Kahn advokatfirma.

Bedrifter som tar imot lærekandidater kan fritt fastsette lønn, men flere fylkeskommuner opererer med krav om minstelønn. Det er også vanlig at lønna er noenlunde den samme som den lærlinger får.

– Det er fast praksis at lærekandidater får 40 prosent av det en faglært butikkmedarbeider tjener, sier advokat Kahn.

Noe som tilsvarer rundt 10 000 kroner i måneden.

Legger seg flate

Rema 1000 sentralt ble kjent med saken etter at TV 2 tok kontakt med kjøpmannen for et intervju. Han ønsker ikke å uttale seg selv.

– Det er bare å si en ting. Denne lønna var for lav. Det er ikke en del av vår policy verken å utnytte mennesker eller noe som helst. Vi ønsker å gi dem en ny start i livet. Derfor er vi veldig lei oss for det som har skjedd, sier kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer.

– Burde ikke en butikksjef i Rema 1000 ha visst hvor mye lærekandidater skal ha i lønn?

– Jo, det er klart man burde ha visst det.

Gir Tina kompensasjon

I over én måned forhandlet Tinas advokat med kjøpmannen. I starten av januar kom han med et forslag om å øke lønna til 7000 kroner i måneden, noe advokaten mente var for lite.

Først da Rema 1000 sentralt ble kjent med at TV 2 jobbet med saken kom partene til enighet. Rema gir en kompensasjon Tina er fornøyd med.

Tina har fått avslag fra NAV fordi hun har tjent for lite. Nå prøver hun å finne en ny jobb.

– I en bedrift som behandler meg rettferdig og som gir meg den lønna alle andre lærekandidater får. Det er det eneste jeg ønsker, avslutter hun.