MER TV-TID PÅ KRISTOFF: Alexander Kristoff og de andre klassikerstjernene kan du nå se på TV 2 mye mer enn tidligere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
MER TV-TID PÅ KRISTOFF: Alexander Kristoff og de andre klassikerstjernene kan du nå se på TV 2 mye mer enn tidligere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

TV 2 kjøper rettighetene til tre prestisjetunge brosteinsritt

Utvider sykkelporteføljen på våren med tre belgiske éndagsritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rittene det er snakk om er Omloop Het Nieuwsblad (27. februar), Gent-Wevelgem (27. mars) og Scheldeprijs (6. april).

Alle rittene står på Alexander Kristoffs sesongplan, og nordmannen vil stille som en av de aller største favorittene i alle tre.

Omloop Het Nieuwsblad er det tradisjonelle åpningsrittet for klassikersesongen, og for TV 2 vil det også markere åpningen på sykkelsesongen 2016. Etapperittet Paris-Nice, som starter 6. mars, var i utgangspunktet det første rittet på TV 2-kalenderen i 2016, men nå blir det altså sykkel å se allerede uken før.

– Dette er fantastiske nyheter. Det betyr masse for TV 2 som sykkelkanal å sikre seg disse rettighetene. Dette innebærer at vi kan gi seerne våre et mer helhetlig tilbud. Nå starter vi å sende sykkel allerede i februar. Omloop Het Nieuwsblad markerer åpningen på klassikersesongen. Dette er et viktig oppkjøringsritt til Flandern rundt og Paris- Roubaix. Etter dette så kan vi fastslå hvem som har gjort et godt treningsarbeid i vinter, og hvem som ikke har gjort det, sier kommentator Christian Paasche.

Alle rittene vil vises på TV 2 Sportskanalen, og kanalen vil også være den eneste i Norge som viser rittene.

– Selv om disse rittene ikke er like kjente som de største klassikerne, Flandern rundt og Paris-Roubaix, så er det like mye «action» her. I tillegg skal mange av de norske rytterne delta, med gode vinnermuligheter til både Kristoff og Boasson Hagen, fortsetter Paasche.