Råsterk avslutning sendte Norge videre i EM

Norge er videre til hovedrunden i håndball-EM med full pott etter seieren mot Hviterussland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hviterussland - Norge 27-29

Norge leverte en solid andreomgang og vant til slutt 29-27 mot Hviterussland. De norske håndballguttene er dermed videre til hovedrunden i EM.

Se intervjuer med spillerne etter kampen i videovinduet øverst i saken!

Kroatia knuste Island
Norge tar med seg fire poeng inn i hovedrunden. Det ble klart etter at Kroatia knuste Island 37-28 tirsdag kveld. Island er ute av EM og Norge er puljevinnere foran Kroatia på innbyrdes oppgjør. Nå venter vertene Polen i Krakow på lørdag.

Hykkerud tok til tårene
– Det er følsomt. Det er jævla moro. Helt fantastisk, sier en gråtende Joakim Hykkerud til TV 2 etter kampen.

Hykkerud scoret fire mål mot Hviterusserne.

– Jeg har vært litt frem og tilbake. Det er deilig å bidra. Men det viktigste er at vi er her som et lag. Jeg er stolt av denne gjengen her, sier han.

Hykkerud tok til tårene etter EM-avansement

– Helt rått i andre omgang
Hviterussland åpnet best og ledet 6-2 etter 11 minutter. Førsteomgang var preget av mange angrepsfeil og bomskudd for Norge, som etter hvert klarte å hente opp ledelsen ved André Lindboe (2) , Hykkerud og O’Sullivan. Norge rykket fra (17-17 til 21-17) ganske tidlig i andreomgangen. Dermed gikk toget for de tunge og etter hvert slitne hviterusserne.

– Nå har vi klart vårt første hovedmål. Og det var å gå videre med poeng. I dag roter vi til starten, men andre omgang var helt rått, sier Hykkerud videre.

Christian O'Sullivan og Kristian Bjørnsen scoret begge fem mål i tirsdagens kamp.

– Jeg gråter ikke enda, men det kan hende det blir noen tårer dersom vi går videre med fire poeng, sier O'Sullivan til TV 2 .

Og legger til:

– Det er deilig å endelig få til noe med dette laget, sier han.

Berge hyller Christensen
– Vi får en dårlig start, men vi kommer til gode sjanser. Men vi klarer å beholde tryggheten og roen i kampen. Jeg er vanvittig stolt over innsatsen de legger ned, sier landslagssjef Christian Berge.

– Espen står en fantastisk kamp i mål. Vi får nok noen ekstra kontringsballer på grunn av hans målvaktspill, skryter Berge.

Selv er keeperhelten litt mer beskjeden.

– Det er veldig synlig når du står bak der. Det synes når det går bra og det synes når det går dårlig. Det er mange som bidrar i dag, så jeg vil ikke ta på meg noen sånn rolle, sier Espen Christensen.

– Det er en guttedrøm. Det er kjekt å få være med på dette. Det åpnet seg en mulighet når gamlemann Ege ga seg. Men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle stå her i dag.

I hovedrunden venter Frankrike (regjerende mester i OL, VM og EM), vertsnasjon Polen og Makedonia.