Magnus Carlsen har nå spilt fire remis på rad i Tata Steel Chess. Foto: Robert Schlesinger
Magnus Carlsen har nå spilt fire remis på rad i Tata Steel Chess. Foto: Robert Schlesinger Foto: Robert Schlesinger / Picture Alliance

Carlsen venter fremdeles på seier

Magnus Carlsen spilte remis mot Shakhryiar Mamedyarov (30) i fjerde runde av Tata Steel Chess.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdensmesteren hadde aldri reelle vinstsjanser i partiet. Med de hvite brikkene valgte han det potenielt agressive førstetrekket bonde til d4, men da Mamedyarov ikke ville være med på notene ble partiet heller særdeles strategisk og posisjonelt.

Det store spørsmålet var nemlig lenge om Carlsen ville kunne klare å fullføre sin omrokering av springeren til feltet c5.

Her ville den hatt stålkontroll over store deler av brettet. 30-årige Mamedyarov var derimot svært effektiv i sin forhindring av dette, og hvits springer kom ikke lenger enn halvveis før den ble byttet av.

Til da hadde det derimot oppstått andre strenger å spille på for verdensmesteren. Sorts bondestruktur hadde blitt svakere, og kunne potensiet skape muligheter for hvit. Dette viste seg derimot å være svært vanskelig å utnytte etter at det på brettet oppstod et masseavbytter av brikker. Med bare to dronninger og noen bønder igjen på brettet, måtte Carlsen innse at han heller ikke i dag klarte å ta med seg et helpoeng hjem.

Verdensmesteren står dermed uten seier før spillerene onsdag tar sin første hviledag.

Femte runde spilles torsdag, da med Magnus Carlsen med sorte brikker mot nederlandske Loek van Wely. Partiene spilles fra klokken 13.30 og sendes på både TV 2 Sumo og TV 2 Sportskanalen.