Suite 16: Kevin Knutsen, Thomas Strandskogen, Vemund Rosendal, Alexandru Gros Grindvoll og Andreas Haukland skal være med på Melodi Grand Prix.
Suite 16: Kevin Knutsen, Thomas Strandskogen, Vemund Rosendal, Alexandru Gros Grindvoll og Andreas Haukland skal være med på Melodi Grand Prix.

Her er årets Grand Prix-deltakere

I årets Melodi Grand Prix blir det gjensyn med vinnere fra Skal vi danse og Norske Talenter, en The Voice-deltaker og en popgruppe dannet i et TV 2-prosjekt.

Årets deltakere til Melodi Grand Prix ble tirsdag offentliggjort av NRK.

Nytt av året er at tidligere Idol-dommer Jan Fredrik Karlsen er musikkansvarlig og dermed en av de som har vært med på å plukke ut årets artister. Det erstatter også delfinalene som har vært arrangert tidligere.

– Jeg våknet 05.00 i dag, og var så spent. Det å få denne muligheten er jeg så takknemlig for. Jeg er over gjennomsnittlig interessert i popmusikk, artister og store scener, så det er utgangspunktet, sier Jan Fredrik Karlsen til pressen.

– I år har vi ikke gått for de mest velkjente artistene, men de mest sultne artistene som har lyst til å blø for MGP-drakten. Det er et bredt spekter, og det er låtene som skal dominere, sier den ferske MGP-generalen.

– I år er det party og høyt tempo man satser på. Det er pop som bør være allmenn tilgjengelig, sier Grand Prix-entusiasten Anders Tangen, fra Escnorge.net til NRK. Han har også hørt igjennom alle låtene.

Kåre Magnus Berg og Silya Nymoen er årets programledere.

Her er årets ti norske deltakere:

1: Suite 16 med låten Anna Lee.

– Vi håper vi når alle, ikke bare damene, sier boybandet Suite 16 som ble dannet i et prosjekt på TV 2. Se alle episodene fra serien nederst i saken.

2: Stine Hole Ulla med låten Traces.

Stine vant Norske Talenter på TV 2 i 2012. Hun har blitt kalt for den nye Kyrkjebø, har gitt ut plate og julealbum.

3: Stage Dolls med låten Into the Fire

Trioen fra Trondheim var stor på 80-tallet da puddelrocken var på høyden. De har vært på USAs Billboard Singles Charts, og det blir bandets første opptreden i MGP.

4: Elouiz med låten History

Det folk kanskje blir mest sjokkert over med Elouiz er at hun egentlig er svensk, men hun har bodd i Norge siden hun var seks år. Dette blir Elouizes første TV-opptreden.

5: Freddy Kalas med låten Happy Rush

Freddy Kalas ble utfordret av Jan Fredrik Karlsen til å skrive noe for MGP. Han har drevet med norsk allsang til nå, og dette blir første gang han skriver en låt på engelsk. Freddy Kalas har over 60 millioner spillinger totalt på Spotify, og lå i 24 uker på toppen av VG-lista med låten «Pinne For Landet».

6: Makeda med låten Stand up

Makeda Dyhre har vært med på The Voice i 2013 på TV 2 tidligere og Det store korslaget på Team Tuva i 2009.

7: Pegasus med låten Anyway

Bandet spiller melodibasert pop for vokse, og har åtte studioalbum, ett samlealbum og en juleplate på samvittigheten. De har også fått Spellemannsprisen for Årets album i 2013.

8: Laila Samuels med låten Afterglow

Laila Samuels har vært på den amerikanske bilboard-listen, men har de siste årene hevdet seg som låtskriver, og har blant annet skrevet låter til andre MGP-artister.

9: The hungry Hearts featuring Lisa Dillan med låten Laika

Gruppa er egentlig preformance-kunstnere som til vanlig har installasjoner og kunstprosjekter.

«Bandet har som å mål å formidle tanker, følelser, erfaringer og ulike perspektiver gjennom et surrealistisk audiovisuelt univers» sier de til NRK.

10: Agnete med Icebreaker

Agnete Kristin Johansen var første gang med i Melodi Grand Prix junior i 2008, hvor hun vant med låten Oro Jeska Bena. Agnete har tidligere også vært med i Skal vi danse i 2014.