– De er det verste som har skjedd fotballen

Chiles suksesstrener Jorge Sampaoli mener angrepstrioen M(essi), S(uárez) og N(eymar) burde forbys.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelonas angrepstrio bestående av Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar forbløffer og begeistrer fotballfans verden over.

Trioen, som har fått kallenavnet «MSN», er ustoppelige i La Liga, og tilnærmet like suveren i Champions League.

Alle tre var nominert til Gullballen, der Messi til slutt stakk av med prisen. Neymar ble nummer tre i kåringen.

Ikke alle mener det er sunt at de tre har funnet kjemien både på og av banen.

– FIFA burde gå inn og si stopp. Vennskapet mellom Leo, Neymar og Suárez er det verste som har skjedd fotballen, sier Chiles landslagssjef Jorge Sampaoli til El País.

– Du har Leo som kan vinne kamper på egen hånd, og i tillegg har du både Suárez og Neymar. Det er en ustoppelig konstellasjon. Den burde forbys.

Klasseforskjell

Sampaoli, som har hatt stor suksess med Chile, sier det trolig med et glimt i øyet, og mer som en hyllest enn som noe annet.

Sammenlignet med en annen supertrio - Real Madrids BBC, Gareth Bale, Karim Benzema og Cristiano Ronaldo er i alle fall suksesstreneren klar på at det er klasseforskjell.

– Forskjellen på Barcelonas og Real Madrids trio er at Madrids ikke fremhever hverandres egenskaper, de nøytraliserer dem, sier Sampaoli.

– Om Ronaldo fører et angrep så avsluttes det ofte av ham. Det er det samme med Bale, mens Benzema tar de mulighetene han får, uten å skape noen sjanser selv.

Tror på bedre tider

Kanskje blir situasjonen bedre for Real Madrid fremover, etter at de byttet ut trener Rafa Benitez med Zinedine Zidane.

Cristiano Ronaldo virker i alle fall å ha en bedre kjemi med Zidane, og han tror resten av laget har det samme.

– Zidane har vært en boost for hele laget. Med noen trenere har du mer empati enn andre, og vi spillere har en bedre kjemi med Zidane, sier Ronaldo ifølge BBC.

– Jeg gjorde jobben min under Benitez. Jeg var seriøs, og gjorde mitt beste for klubben, uavhengig av hvem som styrer laget. Han gjorde alltid sitt beste, men han ser fotball på en annen måte enn Zizou.