SIGNERTE AVTALE: Simon Mignolet setter navnetrekket på en ny langtidsavtale med Liverpool. FOTO: Liverpool FC
SIGNERTE AVTALE: Simon Mignolet setter navnetrekket på en ny langtidsavtale med Liverpool. FOTO: Liverpool FC

Ny kontrakt for Mignolet:
– Han må overbevise nå

Simon Mignolet er blitt kritisert for prestasjonene sine denne sesongen, men fikk likevel ny langtidskontrakt med Liverpool. Uten at det freder ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool offentliggjør på sine hjemmesider at keeperen Simon Mignolet har signert en ny langtidskontrakt. 

Det kommer etter en sesong der flere har vært kritiske til den 27 år gamle sisteskansens prestasjoner. Senest i 3-3-kampen mot Arsenal hevdet onde tunger at belgieren kunne reddet flere av baklengsmålene.

– Det er noe overraskende at han får forlenget kontrakten nå, sier tidligere Premier League-keeper Thomas Myhre til TV 2.

– Jeg har alltid hatt sans for ham, men denne sesongen har han hatt sine kritikere. Han har variert for mye i prestasjonene og vært for ustabil. For en klubb med Liverpools ambisjoner er det ikke godt nok, spesielt ikke når man sammenligner med keeperne konkurrentene har. Manchester United, Arsenal, Chelsea og Manchester City har bedre keepere.

Kritiske eks-stjerner

Flere eksperter, deriblant tidligere Liverpool-spillere som Stephane Henchoz og keeperlegenden Bruce Grobbelaar har vært åpne kritikere mot Mignolet.

– Han er ikke god nok for Liverpool, sier den tidligere midtstopperen Henchoz.

Jürgen Klopp har likevel valgt å forlenge kontrakten til Mignolet. Den nye kontrakten strekker seg til 2021 ifølge engelske medier.

Det trenger imidlertid ikke å bety at keeperjakten er over på Merseyside, og at 27-åringen er fredet som førstekeeper i mange år fremover.

– Mignolet må overbevise frem til sommeren for at han skal være trygg i Liverpool, spesielt etter prestasjonene denne sesongen. Liverpool kan ikke leve med en keeper som ikke fungerer jevnt over, sier Myhre.

Smart med tillitserklæring

Thomas Myhre tror kontraktsforlengningen er mer en psykologisk støtte fra klubbledelsen, i et håp om at det skal være med å stabilisere prestasjonene.

– Det kan være smart å gi ham en tillitserklæring. Mer usikkerhet hadde ikke gavnet verken keeperen eller Liverpool. Dette kan være en bra måte å gi ham litt selvtillit på. De viser at de har tiltro til ham, selv om de neppe er 100 prosent fornøyd denne sesongen. Å være keeper handler mye om det som skjer i toppetasjen, sier Thomas Myhre.

Myhre spilte selv Premier League for Everton, Sunderland og Charlton.

Han mener Mignolet har klare kvaliteter som keeper, og at da han kom fra Sunderland var han et godt kjøp for Liverpool, men at slik ting har utviklet seg er han langt fra fredet.

I fjor vinter ble belgieren vraket som førstekeeper. Selv om han kjempet seg tilbake på laget har han ikke overbevist.

Også keeperens uttalelser etter kontraktsigneringen tyder på at han skjønner at han ikke er trygg.

– Jeg vet at å signere en ny kontrakt kommer med en del ansvar. Jeg blir eldre også, og nå går jeg inn i den alderen der folk vil si at keeperen er på sitt beste. Jeg vet at med en langtidskontrakt så får du mer ansvar, og det er en rolle jeg ønsker å ta fordi jeg er en type som ønsker å være en leder, som ønsker å snakke i garderoben og ønsker å hjelpe forsvaret, sier Mignolet selv.

– Ikke verdens beste foran seg

Den kontrollen på forsvaret har han definitivt ikke hatt denne sesongen.

– Utviklingen hans har ikke vært som det Liverpool har ønsket. Han er en keeper uten klare svakheter, men det er den stabiliteten, tryggheten og tilstedeværelsen i feltarbeid som mangler, sier Myhre.

– Samtidig har han ikke hatt verdens beste midtstoppere foran seg heller. Så det har vært en litt utakknemlig oppgave å spille bak midstoppere som har variert i prestasjonene, i tillegg til at mye skader har gjort det vanskelig å spille inn en fast trio. Samspill mellom midtstoppere og keeper er utrolig viktig. Men han er delskyldig i de. Alle har variert i prestasjonene, og det preger også resten av laget at det er slik.

Thomas Myhre er gjest i TV 2s Premier League-studio søndag. Se oppladningen til Swansea-Watford fra kl. 20.15 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no.