Petter Uteligger svarer deg i kveld

Petter Nyquist svarer på dine spørsmål kl. 22.15 på TV2.no

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For et år siden flyttet Petter Nyquist frivillig ut på gata i Oslo. Opptakene han gjorde fra gata har blitt til serien «Petter uteligger», og episodene har blitt sett av nesten 700.000 nordmenn.

Historien om uteliggerne med deres utfordringer og hverdag har engasjert flere.

– Dagen etter programmet kom folk bort og slo av en prat. Jeg fikk noen ekstra kroner i koppen, men det var først i går at det tok helt av. Da kom folk med jakker, soveposer, gensere og bukser. Jeg fikk så mye at jeg trengte bærehjelp på hjemveien, fortalte uteligger Ruben til God morgen Norge før jul.

Attraksjoner

Folk har faktisk gitt noen av uteliggerne så mye oppmerksomhet at det til tider har blitt litt mye av det gode.

– Jeg har fått noen tilbakemeldinger om at noen føler at de har blitt attraksjoner, har Petter Nyquist sagt til TV 2 i januar.

Sitter der for en grunn

Nyquist er veldig fornøyd med at folk har fått øynene opp for uteliggerne, og at flere nå ser dem på ordentlig, og ikke bare haster forbi. Men vi må være bevisste. Å ta bilde med dem er kanskje ikke det de ønsker seg mest.

– Vi må være bevisste på at det ikke handler om å ta flest mulig bilder av dem. Husk at det er en grunn til at de sitter der med en kopp eller et blad. Kjøp et blad eller gi dem noe i koppen, oppfordrer han.

Nettprat

Hvordan skal vi egentlig oppføre oss mot de hjemløse? Hva setter de mest pris på, penger eller mat? Hva kan jeg gjøre for å hjelpe?

Har du noen spørsmål du ønsker å få svar på av Petter Nyquist, har du nå muligheten.

Han svarer deg fra klokken 22.15 i kveld.

Still spørsmålet ditt under her, så svarer Nyquist så godt han kan.

Siste episode av «Petter uteligger» ser du mandag 18. januar klokken 21.40 på TV 2.
Se hele serien på TV 2 Sumo her.