Søderlund til TV 2: – Det var en stemning som jeg aldri har vært borti før

Den ferske St. Etienne-helten drømmer om Mesterliga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han har god grunn til å slå seg på brystet i dag. Søndag kveld skjøt Alexander Søderlund (28) seg inn i St. Etienne-fansens hjerter.

– Helt spesielt
Matchvinnerscoringen i lokaloppgjøret mot Lyon utløste fanatisk jubel blant spillere og supportere. Viktigheten av å vinne Rhône-derbyet var tydelig.

– Det var selvfølgelig helt spesielt. Det var en stemning der som jeg aldri har vært borti før, sier Søderlund.

Det er en noe sliten rogalending som prater med TV 2 etter hans første scoring for grønntrøyene i sin andre kamp i den franske toppdivisjonen. Pågangen og interessen har naturligvis vært stor. Alle vet hvem Søderlund er nå.

Den franske sportsavisen L'Equipe plastret like godt et bilde av en jublende Søderlund rett på forsiden.

– Det har vært litt mye mas og interesse fra diverse folk, men det er artig at folk bryr seg. Det er mange intervjuer som jeg må gjennom. Det var en del etter kampen. Jeg har også fått en del henvendelser, men jeg har forsøkt å styre unna det meste, sier Søderlund.

Drømmer om Mesterligaen
Men historien kunne fort vært en annen for Søderlund og St. Etienne. Den tidligere Rosenborg-spissen innrømmer at han og resten av de grønnkledde hadde flaks.

– Vi lå litt for lavt i den første omgangen og forsøkte å endre litt på det i den andre. Det ble mye løping, men det er utrolig artig at vi klarte det, sier Søderlund.

Landslagsspissens matchvinnerscoring kvarteret før slutt gir både ham og klubben et løft. Fra femteplass på Ligue 1-tabellen er det bare fire poeng opp til Monaco på andreplassen der en billett til Mesterliga-kvaliken venter.

Suverene PSG på tabelltopp er det ikke noe som helst å gjøre med. Bak der er blir det imidlertid et bikkjeslagsmål om de øvrige plassene.

– Klubben vil jo at vi skal komme oss til Mesterligaen, men det blir ikke lett. Det er mange gode lag i ligaen. Lyon er et av de beste lagene jeg har spilt mot, sier Søderlund dagen etter å ha senket dem.

– Hvordan ville det vært å komme seg til Mesterligaen med St. Etienne?

– Det hadde vært utrolig. Det har skjedd så mye rart i karrieren min allerede, så det er vanskelig å spå hva som skjer videre.

– Trente hardere i Rosenborg
Men akkurat nå lar Søderlund fremtid være fremtid. Først skal han finne seg egen leilighet i St. Etienne. Det er førsteprioritet. Så får språkkurs og franskopplæring komme. Enn så lenge har ikke språket vært et altfor stort problem i fotballhverdagen.

– Jeg er blitt tatt imot på en god måte. Det er mange fine folk her, selv om det ikke er så mange som kan engelsk. Men de prøver så godt de kan, sier Søderlund.

– Hvordan er treningene?

– Jeg tror vi trente litt hardere i Rosenborg gjennom uken. Her har vi flere dager med restitusjon, men nivået er høyere og man blir mer sliten på de treningene vi har. Det er et klart steg opp.

Søderlunds neste mulighet til å skyte seg inn på flere avisfremsider kommer førstkommende søndag. Da går turen til champagne-byen Reims der fansen nok håper å se Søderlund sprudle nok en gang.