TOMMEL OPP: Alexander Sørloth signerte for Groningen i november. FOTO: ERWIN OTTEN / TV 2
TOMMEL OPP: Alexander Sørloth signerte for Groningen i november. FOTO: ERWIN OTTEN / TV 2

Sørloth etter debut-scoringen: – En stor opplevelse

Alexander Sørloth trengte kun en halv omgang for å score sitt første Groningen-mål. Nå håper spissen å skyte klubben til Europa League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var ikke bare Alexander Søderlund av norske utenlandsspisser som markerte seg i går. I Nederland scoret Alexander Sørloth og ble kåret til hjemmelagets beste spiller i Groningen-debuten.

– Det var kjempeartig å score. De første 45 minuttene var en stor opplevelse med over 20 000 tilskuere og god stemning. Andre omgang var ikke like bra, men jeg tar med meg de positive opplevelsene og scoringen, sier Sørloth til TV 2.

Den norske spissen scoret 1-1-målet midt i første omgang, men Groningen slapp inn tre mål i andre omgang og tapte 1-4 mot Utrecht.

Forventet å spille
Søndagens kamp var den første i ligaen etter vinterpausen. Til tross for sin nylige overgang fra Tippeligaen forventet trønderen å få spille fra start.

– Jeg fikk spille siste treningskamp før seriestart og scoret der, så jeg forventet egentlig å spille og var forberedt på det, sier spissen.

20-åringen scoret 13 mål for Bodø/Glimt i fjor. Angriperen er klar på at nivåforskjellen fra Tippeligaen er stor.

– Det tekniske nivået er høyere. Ligaen er jevnere og alle lagene har flere gode spillere. Ballen går mye mer langs bakken enn i Norge, og det passer meg bra.

NORSK SUKSESS: Erik Nevland ble en kulthelt i Groningen. Her jubler spissen etter en scoring mot Fiorentina i UEFA-cupen. FOTO: AFP PHOTO/ ALBERTO PIZZOLI
NORSK SUKSESS: Erik Nevland ble en kulthelt i Groningen. Her jubler spissen etter en scoring mot Fiorentina i UEFA-cupen. FOTO: AFP PHOTO/ ALBERTO PIZZOLI

Store sko å fylle
Den unge trønderen er ikke den første nordmannen som spiller for Groningen. Erik Nevland spilte for klubben fra 2004 til januar 2008. Måltyven fra Rogaland scoret 43 mål på 95 ligakamper i Nederland, og ble en stor helt blant fansen.

– Det er mange som snakker om Erik Nevland her. Det er klart det er store sko å fylle, og jeg kan ikke love at jeg vil gjøre det like bra. Men det at en norsk spiss har lykkes så godt her før gir meg mye motivasjon, sier Sørloth.

Andre nordmenn i Nederland
Flere andre norske spisser har nylig spilt i Nederland. Marcus Pedersen meldte overgang til Vitesse i 2010. Også han scoret i debuten, men Vitesse-karrieren ble likevel preget av lite spilletid og flere utlån, før han forlot klubben for godt i 2014.

Torgeir Børven spiller fortsatt for Twente. Han fikk også en god start med scoring i sin andre kamp for klubben. Siden den gang har Børven vært svært skadeplaget, og han har ennå ikke spilt i årets sesong.

– Flere norske spisser har startet bra i Nederland, men slitt med å holde et godt nivå over tid. Hva skal til for at du klarer det?

Det viktigste er å gjøre det bra på trening og holde seg inne på laget. Jeg har mange gode medspillere som gir meg gode forutsetninger for å lykkes, sier Sørloth.

Ny kamp på fredag
På fredag venter en ny hjemmekamp for Sørloth. Motstander er NEC Nijmegen som ligger på femteplass, fire poeng foran Groningen.

– Det blir en veldig viktig kamp. Vi kan ikke tape to hjemmekamper på rad etter vinterpausen. NEC Nijmegen ligger i nærheten av oss på tabellen, så en seier der ville være svært viktig i kampen om Europa League-spill.

– Vi har ambisjoner om å kvalifisere oss for Europa League og jeg håper å score målene vi trenger for å klare det, sier Sørloth.