Ekspert om Ramsey-hetsen: – Så nedrig som det kan bli

– Jeg vet ikke hva man bør gjøre med det, sier Arsène Wenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsène Wenger var alt annet enn imponert over Stoke-supportere og de de lirte av seg i søndagens kamp mot Arsenal på Britannia.

Arsenals Aaron Ramsey ble hetset av hjemmefansen og buet på hver eneste gang han hadde ballen. Dette er noe Stoke-fansen har drevet på med helt siden 2010. 

Da fikk waliseren nesten ødelagt karrieren etter en takling av Stokes Ryan Shawcross i 2010. Det ble han stadig minnet på da Stoke fansen sang «he walks with a limp» søndag. 

– Jeg har ingen påvirkende kraft på det, og jeg vet ikke hva man generelt bør gjøre med det. Når folk er samlet, glemmer de noen ganger deres individuelle ansvar. Du er kanskje mindre stolt når du kommer hjem og ser det på tv. Jeg fokuserer på kampen, sier Wenger.

– Jeg lukket ørene. Jeg tror det er den beste måten å takle det på.

Se video av buingen i videovinduet øverst på siden!

Som TV 2 skrev om før kampen stammer Stoke-fansens fiendtlige tilnærming til Ramsey fra skaden i 2010. Noen Stoke-fans sier årsaken til pipingen er at de mener Ramseys bein brakk som følge av at foten hans sto fast i gresset, ikke på grunn av taklingen til Shawcross. Dermed mener de at Shawcross ble urettmessig utvist og uthengt etter skaden.

Andre mener at Ramsey ikke tok mot unnskyldningen til Shawcross og at Arsenal-spilleren dermed har opptrådt smålig, mens Shawcross fikk gjennomgå i media i lang tid.

– Det er så nedrig som det kan bli. Jeg er ofte veldig kritisk når det kommer til sånn supporterkultur. På sitt beste er det veldig flott. Engelsk supporterkultur er den beste som finnes. Men i England, Norge, Spania og hvor enn det er har supportere lov til å gjøre og si akkurat hva de vil fordi de kommer sammen. Det er en flokkmentalitet som jeg synes er ganske kvalm, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.