Solbakken røpet salg av stjerneskudd til Leicester på direkten

FC København-trener Ståle Solbakken innrømmer at stortalentet Daniel Amartey nærmer seg en overgang til Premier League-klubben Leicester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen (TV 2 Sporten): Leicester City har overrasket alle denne sesongen og ligger på en foreløpig andreplass på Premier League-tabellen etter 22 serierunder.

Se Solbakken avsløre salget øverst!

Nå henter suksessmanager Claudio Ranieri mest sannsynlig stjerneskuddet Daniel Amartey fra Ståle Solbakkens FC København.

– Kan bli solgt i løpet av uken
Det bekreftet Ståle Solbakken da han gjestet TV 2s studio i forbindelse med oppgjøret mellom Liverpool og Manchester United.

– Ja, det er en stor sjanse for at kanskje vår mest lovende spiller, Daniel Amartey som har hatt en kometkarriere hos oss, skifter beite denne uken her. Vi er i forhandlinger med Leicester. Om ikke veldig lenge vil vi få en konklusjon der, sier Solbakken.

Solbakken tror 21-åringen kommer til å gå rett inn i Leicesters startoppstilling.

– Ja, det vil ikke ta lang tid. Det er sjelden jeg ser en 20-åring spille med den modenheten han gjør. Han kom til oss som midtstopper, han har vært stopper i 18 måneder i Djurgården. Men vi har brukt ham mest som sentral midtbanespiller, og han har gjort det veldig bra både i Superligaen og i Europa, forteller Solbakken, og slår fast:

– Jeg tror faktisk at ikke at han avslutter Premier League-karrieren i Leicester, så store ord har jeg om den mannen, mener han.

– Noen hinder gjenstår
FC København-treneren understreker samtidig at Daniel Amartey fremdeles ikke har signert for Leicester.

– Først må overgangen gå i orden, det er alltid noen hinder. Og så er det noe som heter arbeidstillatelse og lignende, minner Solbakken om.

Daniel Amartey, som ble 21 år i desember i fjor, ble hentet til Djurgården fra International Allies i 2013 og til FCK året etter. Til tross for sin unge alder har han allerede fått med seg seks A-landskamper for Ghana.