Denne doningen skal finne veien inn i garasjen til svenskenes verdensstjerne, Zlatan Ibrahimovic.
Denne doningen skal finne veien inn i garasjen til svenskenes verdensstjerne, Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan for en julegave!

Selvsagt måtte akkurat han, ha akkurat denne ...

Det handler om fart, om eksklusivitet og om penger, når noen legger inn en bestilling på Ferraris toppmodell Ferrari LaFerrari. Modellnavnet betyr kort og Ferrarien. I bestemt form, ental. DEN Ferrarien. 

Dette er naturlig nok ikke bilen for hvem som helst. Det lages kun 499 eksemplarer. De som skal ha den må grave dypt i lommeboka. 

Lykkeligvis for han, har Sveriges-, og en av verdens beste fotballspillere, Zlatan Ibrahimowic, få problemer med likviditeten. Ifølge det svenske nettstedet Teknikens Värld punget Paris St. Germain (PSG)-spilleren ut rundt 12 millioner svenske kroner, ikke inkludert moms, for å bli eier av bilen. Passende nok skjeddet det litt før jul. Noen mente åpenbart at han hadde vært en snill gutt i 2015.

Og Zlatan ville ikke vært Zlatan, om han ikke bestilte bilen i knallgul!

Les også: Dette er historiens råeste Ferrari

Raskere enn raskest

Og hva er det så han har sikret seg? Jo, la oss ta litt fakta om prestasjoner og effekt. For det er verdt å sikle over, også for oss som aldri kommer til å kunne kjøpe oss en slik doning.

For det første er dette en hybrid. Totalt yter den 963 hk, toppfarten er 350 km/t og 0–200 km/t på 7 sekunder blank. Høres det siste eventyrlig raskt ut, sier du? Ja, det er det sannelig. Den prestasjonen er nok til å sikre at du i en akselerasjonsduell kan se selveste Bugatti Veyron i speilet, når du bikker 200 km/t!

Den minner egentlig mer om en racerbil enn en sportsbil. Men så er da også LaFerrari en helt spesiell bil – også i Ferrari-sammenheng.
Den minner egentlig mer om en racerbil enn en sportsbil. Men så er da også LaFerrari en helt spesiell bil – også i Ferrari-sammenheng.

800 +  163 hk

Hybridløsningen, som har fått navnet HY-KERS, er satt sammen med en selvpustende bensinmotor på 6,2 liter som utgangspunkt. V12, må vite. Denne alene leverer 800 hestekrefter. Altså 100 hestekrefter mer enn Lamborghini Aventador.

I TILLEGG har LaFerrari en elmotor som yter 163 hestekrefter – og bidrar til den tidligere nevnte "summen" på 963 totalt.

Les også: Her er EM-stjernenes luksusbiler

Rask på bane

Nå er du nok spent på å høre hvilke tid dette gir på øvelsen 0–100 km/t. Snakker vi verdens raskeste akselerasjon? Nei, vi gjør ikke det, altså. 3 sekunder blank er ikke nok til å tukte de aller, aller raskeste ut av lyskrysset.

Men kjenner vi Ferrari rett, vil de nok ta igjen mye av det tapte i svingene. Den nye modellen skal for eksempel være raskere enn selveste Enzo og Ferrari F12 Berlinetta rundt testbanen på Fiorano.

Bak dette rattet skulle det være mulig å kunne ha noen hyggelige stunder.
Bak dette rattet skulle det være mulig å kunne ha noen hyggelige stunder.

Ikke første gangen

Zlatan har en helt spesiell Ferrari i garasjen fra før også. I forbindelse med overgangen til Juventus i 2004, forlangte han nemlig å få en Ferrari Enzo.

Juventus var i samme konsern som Ferrari, og klubben mente at dette skulle gå bra. Men da de skjønte hvilken modell den svenske ballkunstneren faktisk ba om, ble de litt lange i masken. Enzo ble nemlig bare produsert i 390 eksemplarer. 

Men, som det meste i livet til Zlatan, så ordnet det seg. Juventus skaffet den eksklusive bilen. Karrieren i Juventus endte med 70 kamper og 23 mål.

Les også: Gjett hvilken fotballspiller som kjøpte denne til seg selv

Mangler èn av tre ...

Men ikke nok med det. Zlatan er kjent for å være svak for dyre leketøy på fire hjul. En Porsche 918 Spyder, også det en fullstendig bisarr rask bil, ble kjøpt allerede for to år siden.

Dermed er han i besittelse av to tredjedeler av en svært ettertraktet superbil-trio: Porsche 918 Spyder og Ferriari LaFerrari. Den siste, som vil gjøre trekløveret komplett, er McLaren P1. 

Den er enda mer eksklusiv enn LaFerrari. Kun 375 eksemplarer forlater fabrikken. Og samtlige er som forventet solgt. Så med mindre Zlatan har lagt inn sin bestilling for lenge siden, må han nok eventuelt belage seg på bruktmarkedet. Og det blir nok ingen lett jobb, i tilfelle.

Selv en av verdens mest ettertraktede spillere har altså noen utfordringer ...

Vippedørene er blant de mer ekstreme på markedet. Men sånn skal det også være i en superbil som dette.
Vippedørene er blant de mer ekstreme på markedet. Men sånn skal det også være i en superbil som dette.

Les også: Ikke akkurat Ferrari: Dette er de TREGESTE nybilene du kan kjøpe