Smuglersiktet ble tvunget til å se de døde flyktningbarna

Da en gråtende far identifiserte sin døde toåring, brøt mannen som er siktet for menneskesmugling sammen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om vannet er iskaldt og været surt forsøker fortsatt desperate flyktninger å komme seg til Europa.

Sky News presenterte lørdag bilder fra en svært dramatisk redningsaksjon i Egeerhavet torsdag. Da redningsbåten kom fram var flyktningenes båt sunket og menneskene lå i det iskalde havet.

Tre barn døde

En kvinne, gravid i sjuende måned, ble reddet. Det samme ble to av hennes små barn, og ektemannen. Til sammen 20 voksne og tre barn ble reddet om bord i redningsbåten. Tre barn døde, blant dem et av barna til den gravide kvinnen.

De aller fleste av flyktningene var fra Syria.

BRØT SAMMEN: Etter å ha sett en sørgende far identifisere sin døde sønn, brøt den siktede mannen sammen.  FOTO: SKY NEWS / AP
BRØT SAMMEN: Etter å ha sett en sørgende far identifisere sin døde sønn, brøt den siktede mannen sammen. FOTO: SKY NEWS / AP

En 20 år gammel tyrkisk mann, som også ble plukket opp fra havet, er pågrepet av politiet og siktet for menneskesmugling. 

Siktet måtte se på de døde

Sky News filmet da gresk politi tvang den 20 år gamle tyrkeren til å knele foran de døde barna, en jente på fire år og to gutter på to år. Politiet ba ham se på de døde kroppene. Etter en stund ble det for mye for ham, og han så ned i bakken. 

Etter å ha sett en gråtende far identifiserte sin to år gamle døde sønn brøt den siktede menneskesmugleren sammen. Hjelpearbeidere måtte bort for å trøste ham. 

20-åringen hevder han reiste til Hellas i et forsøk på å skaffe seg jobb. Han har sagt at han ikke fikk betalt for å kjøre båten, men at han ble tvunget av fire menn i Tyrkia.