USTOPPELIG: Henrik Kristoffersen (midten) tok sin sjuende verdenscupseier i slalåm. Dermed tangerer han Finn Christian Jagge. I søndagens renn i Wengen vant 21-åringen fra Rælingen foran Giuliano Razzoli og Stefano Gross. FOTO: REUTERS/Ruben Sprich
USTOPPELIG: Henrik Kristoffersen (midten) tok sin sjuende verdenscupseier i slalåm. Dermed tangerer han Finn Christian Jagge. I søndagens renn i Wengen vant 21-åringen fra Rælingen foran Giuliano Razzoli og Stefano Gross. FOTO: REUTERS/Ruben Sprich

Henrik Kristoffersen ble historisk med ny slalåmtriumf

21-åringen sørget for at Norge gjorde rent bord i Wengen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henrik Kristoffersen har tangert Finn Christian Jagges norske rekord på sju verdenscupseirer i slalåm. 21-åringen fra Rælingen klinket til i søndagens renn i Wengen og vant 30 hundredeler foran Giuliano Razzoli.

Har vunnet fire av fem
Jagge satt hjemme og så Henrik Kristoffersens gå til topps i Wengen. Han gleder seg over at unggutten har tangert rekorden hans.

– Det er kjempegreit at han slår meg. Jeg er jo slalåmentusiast, og lenge har vi ikke hatt noen på nivået til Kristoffersen. Nå har vi det, og det må alle nyte, sier Jagge til TV 2.

Kristoffersen leverte grønne tider på de to første passeringen, men lå fem hundredeler bak før målhenget. Der leverte han i en helt egen klasse og sikret seieren foran de to italienerne Razzoli og Stefano Gross.

Det er neste så det ikke er mulig å finne flere superlativer og store nok ord om det Kristoffersen, i en alder av 21 år, leverer for tiden. Han har nå vunnet fire av fem slalåmrenn i verdenscupen denne sesongen. Søndagens seier i Wengen fører Kristoffersen opp på åtte verdenscupseirer totalt.

LIKE MANGE SEIRER: Finn Christian Jagge og Henrik Kristoffersen står begge på sju verdenscupseirer i slalåm. Nå tror Jagge at Kristoffersen kan ta nok et steg og dermed vinne verdenscupen. FOTO: Scanpix
LIKE MANGE SEIRER: Finn Christian Jagge og Henrik Kristoffersen står begge på sju verdenscupseirer i slalåm. Nå tror Jagge at Kristoffersen kan ta nok et steg og dermed vinne verdenscupen. FOTO: Scanpix

– Vi ser du jobber på i finaleomgangen og kjører på stor risiko i snøføyka. Fortell om ditt eget renn.

– Jeg pusher ganske hardt på, ja. Jeg har faktisk ikke så mye mer inne enn det jeg leverer i dag, når løypa er så flat, sier Kristoffersen til TV 2.

– Hvorfor står du på skiene, mens Hirscher tryner?

– Hirscher har en brutal kjørestil, men i dag så han treg ut. Han hadde ikke samme spruten. Og i 2. omgang gjorde han en del feil. For min egen del har jeg utviklet meg veldig fra i fjor. Jeg har luket de feilene jeg pleide å gjøre når jeg kjørte på risiko i fjor. Og da blir resultatene gode.

– Hvordan er det for deg å tangere Finken i en alder av 21?

– Det er helt sjukt stort. Se på alle nordmennene som har stått på ski før meg, liksom. Det er stort for meg, men jeg håper selvsagt at det ikke stopper her. I en alder av 21, flirer Kristoffersen.

– Nå ser jeg bare frem til de andre klassikerne. Kitzbühel blir helt konge.

Tror Kristoffersen kan vinne verdenscupen
Til vanlig er Marcel Hirscher den argeste utfordreren til Kristoffersen, men østerrikeren leverte en svak førsteomgang og måtte angripe i den andre. Det gikk litt over kanten, og østerrikeren kjørte ut. Jagge så klar kvalitetsforskjell på Kristoffersen og Hirscher i Wengen.

– Hirscher kjørte for meg aggressivt og stressende, mens Kristoffersen etter hvert har lært seg å kjøre aggressivt og trygt. Han blir mer og mer stabil. Hirscher har ikke råd til å kjøre ut dersom han skal stå øverst i sammenlagtcupen som slalåm og storslalåm-løper denne sesongen, sier Jagge.

Hirschers utkjøring betyr at Aksel Lund Svindal beholder ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Kristoffersen beholder ledelsen i slalåmcupen.

Nå tror Jagge at vi kan vente oss virkelig store ting av Norges nye slalåmkonge.

– Jeg tror han kan komme på nivået til Hirscher. Og da mener jeg at Kristoffersen kan bli den neste slalåmspesialisten som, i likhet med Hirscher, både kjemper om slalåmcupene og verdenscupen sammenlagt. Kanskje ikke i år, men kanskje allerede neste år, sier Jagge.

Sebastian Foss Solevåg ble nummer ni etter å ha kjørt seg opp fra 19. plass i den første omgangen. Leif Kristian Haugen ble nummer 17 og Espen Lysdahl nummer 19.

Dermed har Norge gjort rent bord under verdenscuphelgen i Wengen. Fredag vant Kjetil Jansrud kombinasjonen, mens Aksel Lund Svindal knuste konkurrentene i lørdagens utforrenn.

For et alpinlandslag Norge har for øyeblikket.