Stina Nilsson parkerte Uhrenholdt Jacobsen igjen

Sverige gikk til topps på kvinnenes lagsprint i Planica. For de norske herrene ble det nok en skuffelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stina Nilsson (22) gjorde rent bord under sprintene i Planica. Det svenske stortalentet vant lørdagens individuelle sprint, og søndag avgjorde hun lagsprinten til Sveriges fordel.

– Veldig tilfreds
I duell med Astrid Uhrenholdt Jacobsen på den siste etappen var Nilsson i en egen klasse. Hun dro fra i den siste bakken og suste over mål i overlegen stil i det som er sesongens eneste lagsprint i verdenscupen.

– Jeg fikk løpet akkurat slik jeg ville ha det. Jeg er veldig tilfreds. Det er veldig gøy, fordi jeg og Ida (lagvenninnen journ. anm) fungerer veldig bra i par, sier Nilsson i intervjuet med Det internasjonale skiforbundet etter målgang.

Uhrenholdt Jacobsen gikk på lag med Heidi Weng, mens Ida Ingemarsdotter utgjorde Sveriges lag sammen med Nilsson.

Tyskland tok tredjeplassen bak Norge. 

Andrelaget til Norge, med Mari Eide og Kathrine Harsem, endte på sjuendenplass.

Dårlig norsk herredag
De norske herresprinterne hadde nok en tung dag. Norges førstelag med Anders Gløersen og Eirik Brandsdal kom på 5. plass, mens andrelaget med Ola Vigen Hattestad og Pål Golberg ble nummer sju.

Det var ingen som kunne gjøre noe med Italia. Når ingen klarte å riste av seg Federico Pellegrino før siste veksling var supersprinteren knusende overlegen og sikret italiensk seier.

På pallen fikk han selskap av Frankrikes første- og andrelag.