Fotballryktene: – Barcelona vil hente disse to fra Premier League

Mens Liverpool leder kampen om Jamie Vardy.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få alt det viktigste fra overgangsvinduet fortløpende i TV 2s overgangssenter!

Vi starter søndagens spalte med litt fotballrykter fra den iberiske halvøy - nærmere bestemt Barcelona.

Ifølge Express skal katalanerne har gjort Aaron Ramsey til et av klubbens hovedmål på overgangsmarkedet. Avisen skriver at Barcelona har holdt et tett øye med den walisiske midtbanespilleren over en lang periode. Et kjøp av 25-åringen kan komme til å koste Barcelona i området mellom 630 og 760 millioner kroner.

Men det er ikke bare Ramsey som har fanget interessen til Barcelona i Premier League. Daily Mail skriver at en speider ble sendt til Stamford Bridge lørdag for å se John Stones i aksjon i Evertons kamp mot Chelsea. 21-åringen har vært jaktet av nettopp Chelsea tidligere, men Everton avslo flere bud fra London-klubben før sesongen. «Money can't buy you Stones» sang Everton-supporterne lørdag. Det spørs imidlertid hvor lenge Everton klarer å holde på midtstopperen dersom han fortsetter utviklingen. Man snakker tross alt om det som fort er Englands kommende landslagskaptein.

Real Madrid har fått kjøpenekt i de to kommende overgangsvinduene og kan bli tvunget til å handle nå. Ifølge A Bola, gjengitt i Metro, skal Real Madrid har gitt uttrykk for at Manchester United kan få lov til å hente midtbanespilleren Toni Kroos for drøyt 510 millioner kroner for å frigi midler til å hente Edinson Cavani. Den uruguayanske spissen er høyst trolig ferdig i PSG innen kort tid. Ryktene skal ha det til at Arsenal også er interessert i Cavani. 

En av sesongens virkelig store sensasjoner i Premier League kan være på vei til Liverpool og Anfield. Ifølge Daily Star leder Liverpool kappløpet om å signere Jamie Vardy i sommer. 29-åringen har scoret 15 mål for overraskelsen Leicester denne sesongen. Ifølge avisen ser Liverpool på Vardy som en moderne Ian Rush. Det er ikke akkurat noen enkel mann å skulle leve opp til.

Borussia Mönchengladbach skal være villige til å selge Granit Xhaka dersom prisen er riktig. Sportsdirektør Max Eberl sier ifølge Daily Mail at klubben ikke kan si nei dersom tilbudet er godt nok. Midtbanespilleren har tre og et halvt år igjen av kontrakten og er ønsket av blant annet Bayern München, Arsenal og Liverpool.

Hør her, Manchester United-fans. Sir Alex Ferguson kan gjøre en sjokkerende retur til fotballens verden. Ifølge Mirror skal den 74 år gamle skotten være villig til å innta en aktiv rolle i kulissene dersom Manchester United skulle bestemme seg for å sparke Louis van Gaal og løfte Ryan Giggs opp som ny manager. Ferguson har ikke vært aktivt tilknyttet klubben på et sportslig nivå siden David Moyes overtok jobben, men hever derimot drøyt 25 millioner kroner i året som ambassadør for de røde djevlene. Dersom scenarioet med Giggs som ny manager skulle oppstå, skal Ferguson være villig til å gi en av sine mest trofaste spillere en hjelpende hånd. 

På Tyne-Wear kan det komme til å skje saker og ting. Express skriver at Sunderland står klare til å øke budet på Swansea-spiller André Ayew. Et bud på 140 millioner kroner skal allerede ha blitt avslått, og Sunderland er villige til å høyne til i underkant av 180 millioner kroner. Samtidig ønsker rivalen Newcastle også å hente en spiller fra Swansea. Det skriver Daily Mail. Bafetimbi Gomis kan ende opp på St. James' Park dersom Newcastle betaler overgangsklausulen i spissens kontrakt på 77 millioner kroner.

Chelsea har fulgt Crystal Palace-midtstopper Scott Dann i hver eneste kamp denne sesongen. Ifølge Daily Mirror utforsker Chelsea muligheten for å erstatte en aldrende John Terry med Dann. Riyad Mahrez er også stadig på radaren til Chelsea, skriver Daily Star.

Fra Serie A kan Gianluca Di Marzio melde at Gervinho kan være på vei fra Roma til den kinesiske klubben Jiangsu. Ifølge den italienske overgangseksperten skal en mulig overgangssum ligge på rundt 115 millioner kroner.

Ashley Cole skal være klar for fotball i USA. Ifølge LA Times har Los Angeles Galaxy kjøpt venstrebacken fri fra de resterende fem månedene av kontrakten med Roma. Avisen skriver også at den amerikanske MLS-klubben er i ferd med å signere Nigel de Jong (Milan) og Jelle Van Damme (Standard Liège).