Eva Weel Skram brøt sammen under Unni Wilhelmsens hyllest

Wenche Myhre ble hedret i «Hver gang vi møtes». Se alle opptredenene og hva Myhre selv synes om dem.

Wenche Myhre (68) ble hedret av Philip «Admiral P» Boardman (33), Henning Kvitnes (57), Unni Wilhelmsen (44), Eva Weel Skram (30), Jørn Hoel (58) og Ivar «Ravi» Johansen (39) i lørdagens «Hver gang vi møtes».

Wenche Myhre fra Oslo har vært i musikk- og underholdningsbransjen i over 50 år og har gitt ut enormt mange plater på både norsk, tysk og svensk. Hun har vunnet Spellemannhedersprisen, har blitt utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden, og er innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Nedenfor kan du se alle opptredenene samt hva Myhre selv synes om versjonene.

Ravi åpnet: – Genialt!

I 1964 deltok Myhre i Melodi Grand Prix med Arne Bendiksens «La meg være ung». Hun vant ikke, men plata ble den største salgssuksessen noen norsk Grand Prix-låt hadde oppnådd til da. Den lå 14 uker på VG-lista, og peaket på en førsteplass.

Ravi åpnet dagen med nettopp «La meg være ung» i en ordentlig ravisk versjon som Myhre ble svært entusiastisk over.

– Genialt! Ivar er i en egen klasse. Han hadde beholdt ånden i den, men han er finurlig og smart og setter ting på spissen og drar den litt ut. Jeg lærer ham å kjenne og jeg merker hva som bor i den karen, sier hun til TV 2.

– Et fyrverkeri

Eva Weel Skram fulgte opp med Myhres tyske slager «Er hat ein knallrotes gummiboot», som hun sang i komedien «Unsere Pauker gehen in die Luft» i 1971. Dette er en av Wenche Myhres aller største hits i Tyskland.

– Spenstig. Eva er et fyrverkeri som eksploderer! Hun er altså så intens, og denne fikk en helt ny, vill og gal drakt. I og med at gummibåten har fulgt meg så lenge, har jeg vært inne på versjoner med mye trøkk i, men hun gjør den jo så veldig på sin måte. Et spennende musikalsk møte for meg.

Myhre synes det er fint at det kom en låt fra hennes tyske katalog, men røper at det var noe hun forventet.

– Jeg tenkte vel at noen kom til å gjøre det. Jeg har jo enormt mange flotte låter som ble skrevet til meg i Tyskland. Gummibåten ble skrevet av min produsent i starten av min karriere i Tyskland, og den er jo megahit den dag i dag.

Unni Wilhelmsen gjorde at tårene trillet

Unni Wilhelmsen roet ned stemningen med «Farmors hus» fra 1976, som rørte alle rundt bordet.

– Den var sterk. Det var litt uventet, fordi den låten har ligget lenge. Jeg har ikke brukt den på konserter fordi det er en storballade; jeg velger ofte annet repertoar når jeg er i farta, så den hadde jeg ikke hørt på lenge. Men jeg husker den og godt, og albumet den var på vant Spellemannpris.

Eva Weel Skram hulkegråt under og etter opptredenen, og i programmet forklarer hun hvorfor:

– Jeg var veldig sterkt knyttet til farmoren min. Jeg var med henne hver eneste dag, og hun gikk bort for noen år siden. Så da Unni kom til siste verset hvor lyset slukkes, gikk det et lite lys vekk fra meg óg.

Se Unni Wilhelmsen fremføre «Farmors hus» øverst i artikkelen.

– Den kledde Jørn veldig godt

Jørn Hoel tok en av Myhres aller mest kjente låter, «66 år» (populært kalt «Når jeg blir seks-og-seksti»), fra 1983.

– Den kledde Jørn veldig godt. Rockete. Han gjør jo alt til sitt. Sånn er det med hele gjengen, det blir nye versjoner. Den låta følte jeg nok kom, og jeg skjønte etter hvert som de andre hadde fremført sitt, at Jørn kanskje kom til å ta den.

Rørt av Henning Kvitnes

Henning Kvitnes overrasket Myhre med «Kanskje Gud förlåter», fra hennes 1995-plate «Din drøm er min drøm». Det ble en sterk og følsom opplevelse for henne.

– Den har jeg et veldig personlig forhold til. Jeg har brukt den ofte på konsertene mine og jeg synger den fremdeles. Det er en låt som forteller veldig om livet man fører. Men det var så uventet da Henning kom med den. Det er en låt sunget i «jeg»-form, men han skiftet ut «jeg» med «du», og da ble det så sterkt for meg; det var ti ganger sterkere for meg å oppleve den i Hennings versjon. Nei, fy faderullan. Det var skikkelig rørende, og så sang han så fint. Det var en av de mest touchy for meg, i alle fall.

Imponert over admiralen

Admiral P fikk æren av å avslutte Wenche Myhres dag med «Vi lever», hentet fra 1982-platen med samme navn som lå syv uker på VG-lista.

– For en versjon han fikk til! Altså, den fikk virkelig en ny drakt. Jeg var spent på den fordi jeg trodde at den skulle komme, men jeg lurte veldig på i hvilken versjon. Og så kommer Philip med den, og den passet jo veldig i hans person. Jeg tror han koste seg med den, jeg så det på ham. Det blir utrolig spennende å se hva folket føler om disse forvandlingene, sier Wenche Myhre til TV 2.

  • I neste lørdags «Hver gang vi møtes» skal Henning Kvitnes hylles.