TAPTE: Nora Mørk og Larvik tapte i Budapest. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TAPTE: Nora Mørk og Larvik tapte i Budapest. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Larvik måtte se seg slått i Mesterligaen

Larvik måtte tåle sitt første tap i mesterligaens hovedrunde da FTC Hungaria ble for sterk og vant 30-27 på hjemmebane lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den ungarske klubben styrket dermed grepet om 2.-plassen i gruppen, tre poeng foran Larvik.

– Vi lar dem få holde på og skyte på oss. Og når vi da gjør en god forsvars- og målvaktskamp i andreomgang så sliter vi med å score mål i de første ti minuttene og der skulle vi vært nærmere FTC helt åpenbart, sa Larvik-trener Tor Odvar Moen til Østlandsposten etter kampen.

Larvik tapte to ganger for ubeseirede Rostov Don i gruppespillet før jul og tok med seg de tapene inn i hovedrunden, men er med sine tre seirer på 3.-plass i gruppen.

De fire beste tar seg til kvartfinale i turneringen.

Glassverket sjokkerte Viborg i første omgang, men tapte til slutt 22-23 i returoppgjøret i cupvinnercupens åttedelsfinale lørdag.

Også Glassverket måtte se seg slått
I første kamp hjemme i Drammen tapte Glassverket 28-29 for danskene. Dermed kunne Viborg juble for 52-50 sammenlagt.

– Det var en morsom kamp å spille med de rammene det var i hallen her, og det var morsomt helt til de kom foran med to mål. Vi hadde mulighetene i dag, men vi benyttet oss ikke av dem, sa Glassverkets Emilie Christensen til DT
etter kampen.

Christensen ble Glassverkets toppscorer med seks mål.

Favorittstempelet var på Viborg før returkampen, men Glassverket sjokkerte hjemmelaget. Til pause sto det hele 15-10 til drammenserne, selv etter to straffebom.
Men i annen omgang kom danskene tilbake. Anført av Ann Grete Nørgaard (11 mål totalt) scoret Viborg 13 ganger. Glassverket scoret kun sju ganger etter hvilen, og hadde i tillegg to nye straffebom.

Tap også for Vipers, men klar for kvartfinale
Vipers Kristiansand var fjerde norske lag som tapte borte i europacupene håndball for kvinner lørdag, men det eneste som kunne juble. Tremålstap i Polen holdt til kvartfinaleplass i cupvinnercupen.

Vipers ledet ved pause, slik både Tertnes og Glassverket gjorde i Danmark tidligere på dagen. Med 12-8-forsprang, og seks mål å gå på fra første kamp, så alt ut til å være avgjort i kampen mot Lublin.

Det polske hjemmelaget ville ikke være med på det, og Lublin vendte til seier 25-22. Likevel var ikke laget i nærheten av å skaffe seg marginen som skulle til for å ta seg videre, og det er Vipers som er med i kvartfinaletrekningen tirsdag.

Vilde Jonassen var toppscorer for Vipers i Polen med seks mål.

Tidligere lørdag forsvant Glassverket ut av samme turnering med ettmålstap mot Viborg på Jylland, mens Tertnes sa farvel i EHF-cupen med tremålstap mot Odense på Fyn. Larvik måtte også se seg slått i sin mesterligakamp i Ungarn, der FTC Hungaria vant 20-27.

(©NTB)