Tina Røe Skaar sikret seg billett til Rio-OL

Taekwondo-utøveren vant OL-kvaliken i Istanbul. – Sjansen er stor for at hun tar medalje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tina Røe Skaar (22) fra Øvre Romerike Budo Senter vant 67-kiloklassen i OL-kvaliken i Istanbul lørdag.

Seieren mot russiske Olga Ivanova, verdensmester fra 2013, i semifinalen var nok til å sikre OL-plassen, men Skaar slo også nederlandske Reshimie Oogink i finalen.

Øverst i artikkelen ser du Skaar vinne mot Ivanova i semifinalen.

Kampene i søndagens kvalik sendes på TV 2 Sumo fra kl. 15.30.

Sportssjef i kampsportforbundet, Dag Jacobsen, sier til TV 2 at han nå regner medaljesjansene til Skaar i OL som veldig store.

– I taekwondo er det veldig vanskelig å kvalifisere seg til OL. Slik at når man først er kommet gjennom nåløyet, er det store sjanser for medalje, sier han og utdyper:

– Nå vet vi hvilke motstandere hun møter. De har vi video av og skal analysere. Sammen med Olympiatoppen skal vi lage et eget opplegg for Tina, slik at hun er best mulig forberedt.

Norge kvalifiserte seg ikke med taekwondoutøvere til OL i 2012. De startet derfor et fulltidslag for å nå Rio 2016. Det lyktes de med i dag.

Nina Solheim tok sølv for Norge i taekwondo under OL i Beijing i 2008, mens Trude Gundersen tok samme valør i 2000.

OL ser du på TV 2 i august.

Det er fjerde gang en kvinnelig utøver kvalifiserer Norge til OL i taekwondo siden idretten kom på programmet i Sydney-OL i 2000. 

Søndag skal de øvrige norske utøverne i aksjon i OL-kvalifiseringen på TV 2 Sumo. Først ut er Marie Magnus, før Richard Ordemann og Mohammed Elhatri fra Tøyen Taekwondo Klubb skal prøve å følge opp Skaars prestasjon.