Magnus Carlsen fikk en grei start på Tata Steel Chess med et halvpoeng med sorte brikker. Foto: Robert Schlesinger / picture alliance / NTB scanpix
Magnus Carlsen fikk en grei start på Tata Steel Chess med et halvpoeng med sorte brikker. Foto: Robert Schlesinger / picture alliance / NTB scanpix

Carlsen åpnet med remis: – Antiklimaks

Magnus Carlsen spilte remis mot David Navara i første runde av Tata Steel Chess. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magnus Carlsen spilte remis med med sorte brikker mot David Navara (30) i første runde av Tata Steel.

I et kaotisk parti hvor det lenge virket svært sannsynlig at det ville bli en vinner, men det stadig var uklart hvem det ville bli - virket det som at verdensmesteren sakte men sikkert bygget seg opp den mest behagelige stillingen. Etter en rekke brikkeavbytter kunne derimot ikke noen av partene se noe bedre alternativ enn å gå for trekkgjentakelse og poengdeling.

- Antiklimaks, mente søster Ellen Carlsen i studio. 

Det var nemlig forhåpninger om at det som var den første runden av årets første superturnering, Tata Steel Chess, skulle bli svært spennende. Etter en lovende og publikumsvennlig åpning etterfulgt av et interessant midtspill konstaterte Jon Ludvig Hammer i TV 2s sjakkstudio at han følte seg rimelig sikker på at dette partiet ville få en vinner. 

På brettet spilte nemlig spillerne på så vidt forskjellige planer, at det nesten virket selvsagt at den som kom i mål med sin først ville kunne gå hjem som dagens vinner. David Navara spilte hardt på angrep mot sorts konge, mens Carlsen med sorte brikker valgte en mer posisjonell plan på dronningfløyen. 

Etter brikkeavbyttene økte derimot remissjansene, og etter bare 31 trekk tok spillerne hverandre i hånden og ble enige om poengdeling.

- Oppløftende sortparti

Allikevel - som den første av 13 runder var ekspertene enige om at en remis med sorte brikker slettes ikke var et dårlig resultat. 

- Jeg synes dette var et oppløftende sortparti av Magnus. Han kom til brettet klar til å kjempe, spilte en uvanlig åpning og klarte å skape sjanser for seg selv, oppsummerte Jon Ludvig Hammer.

Carlsens søster Ellen benyttet også sjansen til å rose David Navaras spill.

- Magnus satte press på Navara, men Navara fant de riktige trekkene. Det er vanskelig å komme gjennom når motstanderen ikke gjør feil.

I morgen venter nok et spennende oppgjør i Tata Steel Chess. Da spiller Carlsen mot jevngamle Fabiano Caruana. Sendestart på TV 2 Sportskanalen, Sumo og chatstart på tv2.no er 13.00.