Terry scoret selvmål - så reddet han Chelsea med vakker hælscoring

Chelsea kom tilbake to ganger i ellevilt oppgjør mot Everton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Everton 3-3

Se kampreferat i videovinduet over!

Det ble en høydramatisk kamp da Chelsea og Everton spilte 3-3 på Stamford Bridge lørdag. 

Everton ledet 2-0 og 3-2, men Chelsea kjempet seg tilbake to ganger og kunne juble

Mannen som åpnet og avsluttet scoringsfesten var Chelsea-kaptein John Terry. Først scoret han selvmål, og til slutt ble han mannen som reddet ett poeng for Chelsea med et strålende hælspark hele åtte minutter på overtid.

Av tv-bildene så det imidlertid at Terry skulle vært avblåst for offside.  

– Dette var virkelig en god innsats av guttene. Jeg vet ikke om det var offside, men for å være ærlig så bryr jeg meg ikke. Det var min første scoring denne sesongen og vi tok et viktig poeng. Det blir viktig for oss å holde momentumet gående fremover, fordi vi er ikke fornøyd med tabellplasseringen for øyeblikket, sa Terry, og slo fast: 

– Det eneste vi kan gjøre fremover er å gi alt. Jeg vil også takke for fansens støtte, de sang gjennom hele kampen og løftet oss frem.

– Jeg er sint, veldig sint

Everton-manager Roberto Martinez var krystallklar på at han mener Chelseas tredje scoring aldri skulle blitt godkjent.

– Jeg er sint, veldig sint. Det var en klar offside som dommerne burde ha sett. Og for å gjøre det enda verre for oss, så scoret de 50 sekunder etter at overtiden burde vært slutt. Det er ikke godt nok, og det finnes ikke en god forklaring. Det var en stor, stor feil, fastlo han.

Også Guus Hiddink fikk spørsmål om han mener Terry var i offside da han utlignet.

– Jeg har sett situasjonen, og jeg er enig, sa nederlenderen.

Terry-selvmål

Det var spilt drøyt fire minutter av den andre omgangen da gjestene tok ledelsen på Stamford Bridge. 

Romelu Lukaku mottok ballen ute på høyrekanten, og dro seg innover i banen. I duell med to Chelsea-spillere fikk han avlevert ballen til Ross Barkley inne i boksen.

Han ga ballen videre til Leighton Baines som i kjent stil kom stormende til venstre. Han sendte et lavt innlegg foran mål, der Lukaku kom stormende, men ballen nådde aldri frem til angriperen.

I stedet havnet den i beina til John Terry, som satte ballen i eget mål i sin 700. kamp for Chelsea. 

Drøyt ti minutter ut i omgangen satt den igjen for gjestene, og nok en gang kom målet etter et Baines-innlegg fra vestre. 

Den store prestasjonen var det imidlertid Kevin Mirallas som sto for, da han på utsøkt vis dempet og la til rette ballen med sin første touch, før han dundret den inn på halv volley. 

Storartet comeback

Chelsea var i kjempetrøbbel, men etter 64 minutters spill kjempet de seg inn i kampen igjen. Cesc Fabregas slo en glimrende bakromsball som Diego Costa vant i duell med Phil Jagielka og Tim Howard. Da brasilianeren fikk en tå på ballen var de begge utspilt, og Costa hadde en utrolig enkel jobb med å sette ballen i det tomme målet.

Et drøyt minutt senere var det nok en gang uavgjort. Denne gangen var det Diego Costa som la til rette for Fabregas, som fyrte løs og kunne juble for 2-2 da ballen endret retning i et Everton-bein og gikk i mål.

Det skulle imidlertid komme et par smeller til for Chelsea. Først måtte Diego Costa forlate banen med skade, og på overtid sørget Rogelio Funes Mori for 3-2-ledelsen for Everton. 

Terry ble hæl-helt

Det så ut til at hjemmefansens hjerter nok en gang skulle bli knust på Stamford Bridge, men åtte minutter på overtid tok en av deres aller største helter ansvar. 

John Terry, mannen som åpnet scoringsfesten med et selvmål, fikk også avsluttet den med et spektakulært hælspark.

Tv-bildene tydet imidlertid at Terry var i offside, uten at det la noen demper på feiringen på Stamford Bridge. Dermed endte det 3-3 i det som ble en ellevill andreomgang.