PRIORITERER HARDT: Tiril Eckhoff er på 7. plass i verdenscupen, men velger å stå over alt av verdenscuprenn i februar for å komme maksimalt forberedt til VM på hjemmebane i mars.  FOTO: CHRISTOF STACHE /
PRIORITERER HARDT: Tiril Eckhoff er på 7. plass i verdenscupen, men velger å stå over alt av verdenscuprenn i februar for å komme maksimalt forberedt til VM på hjemmebane i mars.  FOTO: CHRISTOF STACHE /

Eckhoff ofrer seks v-cuprenn før VM

– Jeg kaster bort verdenscupen totalt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RUHPOLDING (TV 2): VM på hjemmebane er det store målet for alle norske skiskyttere denne sesongen. 

Det medfører noen tøffe valg og prioriteringer: Tiril Eckhoff har bestemt seg for å stå over samtlige verdenscuprenn i februar, når verdenscupsirkuset forflytter seg til andre siden av Atlanteren.   

Dermed går hun glipp av de til sammen seks rennene i Canmore (Canada) og Presque Isle (USA), mellom 3. og 14. februar.  

– Jeg sliter veldig med tidsforskjellen og blir veldig dårlig av det. Derfor tar jeg ingen sjanser og blir heller hjemme. Det er bare én gang jeg får oppleve å gå VM på hjemmebane. Så jeg kaster bort verdenscupen totalt, men til sjuende og sist er det verdt det, sier Eckhoff til TV 2.

Etter lørdagens fjerdeplass på fellesstarten ligger hun på en sjuendeplass sammenlagt i verdenscupen. Eckhoff går neste ukes verdenscup i Anterselva, men så blir det hjem til Norge og lade opp til VM i lavlandet. 

– Du er ikke redd for å komme helt ut av konkurranserytmen? 

– Jeg skal gå noen renn i IBU-cupen (nest høyeste nivå), sier hun. 

Flere av Eckhoffs tøffeste konkurrenter planlegger å få med seg i hvert fall én av verdenscupukene i USA og Canada. Verdenscupleder Gabriela Soukalova går begge steder, mens flere av de tyske jentene er i tenkeboksen. 

I tenkeboksen er også Ole Einar Bjørndalen, mens brødrene Bø har bestemt seg for å gå de tre rennene i USA. 

Kvinnetrener Steinar Mundal forteller at Eckhoff er blant dem som responderer best på avbrekk fra konkurranse. 

– Vi så både i sesongåpningen i Östersund, og etter jul, at Tiril er mye skarpere og presterer veldig bra. Vi har funnet ut at det er en god plan, sier han. 

Mundal opplyser at Fanny Horn Birkeland trolig også står over verdenscuprennene i USA og Canada.