Ydmyket av Tottenham: – En av de verste debutene på lang tid

Tomålsscorer Christian Eriksen med vakker suser mot Sunderland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham-Sunderland 4-1

Se kampsammendrag i videovinduet over!

Sunderland tok ledelsen ved Patrick van Aanholt, men det var Tottenham som var det beste laget og vant fortjent hjemme på White Hart Lane lørdag. 

Til slutt ble det 4-1-seier for Tottenham. Christian Eriksen (2), Moussa Dembélé og Harry Kane scoret vertenes mål.

På stillingen 1-1 tok Sam Allardyce ut Danny Graham for å trygge bakover. Inn kom den tyske stopperdebutanten Jan Kirchhoff. 

Den debuten endte tungt, da Tottenhams tredje mål var en vakker Christian Eriksen-suser som gikk inn via tyskeren, i tillegg til at han på klønete vis laget straffesparket som ga vertene sitt fjerde. 

– Han debuterte med en deflection som gikk i mål, og han laget en helt unødvendig straffe. Han er dagens mest uheldige og udugelige, konkluderte Asbjørn Slettemark i Premier League-studio. 

Tottenham åpnet best

Det var Tottenham som kom best i gang, og kampens første gigantsjanse kom etter ni minutter. En corner fra Christian Eriksen ble først klarert, men Danny Rose plukket opp ballen og fyrte av like utenfor 16-meteren. Skuddet endte opp i beina til Harry Kane, som la til rette for at Dele Alli kunne fyre av fra rundt 10 meter. Målet var åpent for midtbanesensasjonen, men med litt for mye kraft i avslutningen endte ballen over.

Vertene fikk en enorm kontringsmulighet etter 35 minutter, da Moussa Dembélé gjenvant ballen etter en kort Sunderland-corner. Belgieren stormet fremover, og Tottenham kom med fem mann mot Sunderlands to gjenværende forsvarere. Dembélé spilte ballen til Erik Lamela, som valgte å avslutte fra skrått hold.

Det burde han ikke gjort, for ballen endte utenfor og bedre plasserte lagkamerater kunne bare fortvile.

Effektive Sunderland

Da var Sunderland langt mer effektive. Etter 40 minutters spill ble Patrick van Aanholt spilt fra etter en glitrende stikker fra Adam Johnson. Venstrebacken, som så ut til å være hårfint i offside da pasningen gikk, kom alene med Hugo Lloris, og dundret ballen i mål ved nærmeste stolpe.

– Elendig forsøke på å klarere

Gleden skulle bli kortvarig for gjestene, for ett og et halvt minutt etter at de selv scoret gikk ballen i mål i den andre enden.

Christian Eriksen kombinerte fint med Harry Kane, som ble spilt alene med keeper. Tottenhams stjernespiss ble stanset av Premier League-debutant Jordan Pickford i Sunderland-målet, men returen endte opp tilbake hos Christian Eriksen.

Hans avslutning lignet mest av alt på et sleivspark, og Lee Cattermole så ut til å ha en glitrende mulighet til å klarere på streken. I stedet endte han opp med å se utrolig klønete ut da ballen gikk i mål via ham.

– Det var et helt elendig forsøk på å klarere på streken, konkluderte TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Åtte minutter ut i den andre omgangen var det Sunderlands tur til å få en eventyrlig kontringsmulighet, da Adam Johnson og Jermain Defoe plutselig kom stormende helt fri mot Tottenham-målet med to av vertenes forsvarere halsende like i hælene på seg.

Det klarte de ikke å utnytte, og det hele endte med at en presset Defoe avsluttet utenfor fra skrått hold.

Dembélé ordnet ledelse

Noen minutter senere var det Tottenhams tur, da en vidunderlig Erik Lamela-pasning nådde pannebrasken til Dele Alli ved bakre stolpe, men nok en gang endte avslutningen utenfor for unggutten.

I stedet var det Moussa Dembélé som skulle sende White Hart Lane-publikummet til himmels etter 60 minutter.

Etter en Spurs-corner sendte Danny Rose i vei en suser fra 18 meter, men Pickford reddet. Returen endte opp hos Dembélé på hjørnet av 16-meten. Belgieren dro seg innover i banen og fyrte av en markkryper som snek seg inn nede ved stolperoten.

Eriksens stjernetreff

Sju minutter senere ble tilskuerne vitne til et enda vakrere skue da Christian Eriksen klinte til fra over 20 meter.

Danskens skudd fikk riktignok en liten retningsforandring i kneet til Sunderland-innbytter og debutant Jan Kirchhoff, men det så ufattelig vakkert ut da ballen suste inn i krysset.

– En av de verste debutene

Det var nok tungt for tyskeren å se ballen gå i mål, og verre skulle det bli. Etter 78 minutter feide han Danny Rose overende inne i straffefeltet, og dommer Mike Dean kunne blåse for det som var et soleklart straffespark.

– Dette må være en av de verste debutene vi har sett på veldig lang tid, konstaterte kommentator Wikestad om Kirchhoff.

Straffesparket var det selvsagt Harry Kane som stilte seg opp for å ta, og Tottenham-spissen dundret inn sitt 12. Premier League-mål for sesongen. Det ble 4-1-seier til Tottenham.