KROATIA-KAMPEN RYKER: Bjarte Myrhol måtte kaste inn håndkleet mot Island. Norges kaptein pådro seg en skade i hånden, og må nå stå over kampen mot Kroatia.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KROATIA-KAMPEN RYKER: Bjarte Myrhol måtte kaste inn håndkleet mot Island. Norges kaptein pådro seg en skade i hånden, og må nå stå over kampen mot Kroatia. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Myrhol må stå over mot Kroatia: – Det er ufattelig kjipt

Usikkert om landslagskapteinen kommer på banen igjen i håndball-EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjarte Myrhol måtte forlate banen med skade da Norge tapte knepent mot Island i sin åpningskamp i EM, og fryktet at resten av mesterskapet kunne ryke. 

Norges landslagskaptein pådro seg et dypt kutt i sin venstre hånd, og det er nå klart at han må stå over søndagens oppgjør mot Kroatia. 

– Da har vi tatt avgjørelsen om at Bjarte ikke spiller mot Kroatia i morgen. Hva som skjer videre vil vi avgjøre etterhvert. Vi vil se hvordan tilstanden utvikler seg. Bjarte er en viktig motivator og pådriver for oss, og han kommer til å bli i mesterskapet og utføre kapteinsrollen sine på de måtene han kan. Resten av laget er friske og skadefrie, sier Norges landslagslege Thomas Torgalsen. 

Det er en liten mulighet for at Myrhol blir klar for oppgjøret mot Hviterussland tirsdag.

– De er tilstede, men ikke så store. Vi holde mulighetene åpne også for den kampen, og videre i mesterskapet. 

– Ufattelig kjipt

Myrhol selv forsøker å se lyst på situasjonen, selv om det er tungt å måtte se Kroatia-kampen fra tribunen.

– Man trener litt for dette, det er ufattelig kjipt å måtte sitte utenfor. Nå har jeg fått litt sjokolade på sengen, sett litt god film og hygget meg med guttene, så jeg er oppe og hopper. Vi skal stå sammen og ri av dette, sier han til TV 2. 

– Med den hånden, er det noe realisme i at du gjør comeback i EM?

– Det skal bli tøft å komme tilbake, spesielt i de tre første kampene. Men vi tok en prat, og vi har med alt som er å gå av strekspillere i dette mesterskapet. Jeg er ikke bekymret for at den plassen skal være god, sier Myrhol.

– Det er tøft

Landslagstrener Christian Berge innrømmer at det blir tøft å klare seg uten kapteinen.

– Det er tøft, jeg skal være ærlig nok til å si det. Vi hadde bruk for Bjarte, det er derfor vi tok ham ut. Det er kjedelig å miste spillere underveis, men når en går ut er det nestemann som må ta jobben, sier han.