HELT RÅTT, AKSEL! Aksel Lund Svindal fortsetter dominansen i utfor. Lørdag tok han sesongens sjette verdenscupseier. FOTO: DENIS BALIBOUSE
HELT RÅTT, AKSEL! Aksel Lund Svindal fortsetter dominansen i utfor. Lørdag tok han sesongens sjette verdenscupseier. FOTO: DENIS BALIBOUSE

Fantastiske Lund Svindal med første norske utforseier i Wengen siden 1999

Aksel Lund Svindal bokførte sesongens sjette verdenscupseier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aksel Lund Svindal viste nok en gang at han er verdens beste utforkjører for øyeblikket.

I klassikeren i Wengen vant 33-åringen etter et strålende utforrenn.

– Dette er stort for meg, noe av det største jeg har gjort i en utforløype. Wengen, med sin historie, er for meg det største utforrennet sammen med Kitzbühel. Det er tøft. Det er god gammel utfor, sier Lund Svindal til TV 2.

– Derfor er det ekstra deilig å få det til i renn, da jeg har levert bra på trening her. Jeg er i tidenes utfor-form!

Glede og skuffelse for nordmennene
Østerrikeren Hannes Reichelt var nærmest bare 19 hundredeler bak den norske seierherren. Reichelt og Lund Svindal var i en egen klasse - tredjemann ble Klaus Kröll hele 1,52 sekunder bak den norske verdenscuplederen.

For Kjetil Jansrud ble lørdagens renn en skuffende affære. Like før nordmannen skulle sette utfor ble rennet stoppet grunnet tåke.

Etter et lengre opphold fikk Vinstra-løperen starte, men forholdene var tunge med snø i luften. Jansrud hadde ikke sjanse til å hamle opp med lagkompisen og kjørte i mål hele 2,13 sekunder bak.

– Vi driver med utendørsidrett her. Forholdene var dårlige da jeg kjørte, men jeg er fornøyd med min egen kjøring. Dette jobber jeg bare videre på, sier Jansrud til TV 2.

Det ble tilløp til dramatikk da rennet ble stoppet etter 25 løpere grunnet dårlig sikt. Men heldigvis for Lund Svindal fikk arrangøren startet rennet igjen og grensen på 30 løpere, antallet som må kjøre for at rennet skal bli godkjent, ble passert.

– Jeg ble lettet da de fikk startet 30 løpere og seieren var i boks, sier Lund Svindal. 

Norsk dominans
Triumfen i Wengen fører Lund Svindal opp på seks verdenscupseirer denne sesongen.

Dette er også første gang en nordmann vinner utforen i Wengen siden Lasse Kjus gjorde det i 1999.

Nå har det norske alpinlandslaget vunnet tolv verdenscuprenn denne sesongen. Etter å ha tangert rekorden på elleve seirer fra 1998/1999-sesongen med fredagens Kjetil Jansrud-seier i kombinasjonen, er årets landslagsutgave enestående.

Lund Svindal (6), Henrik Kristoffersen (3), Kjetil Jansrud (2) og Nina Løseth har stått for seirene.