Nilsson slo knockout på de norske sprinterne

Tre norske i finalen, men ingen klarte å slå Stina Nilsson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske løperne klarte ikke å overliste Sveriges nye sprintyndling i Planica.

Stina Nilsson (22) gikk helt til topps under kvinnenes sprint foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng.

Andreplassen var oppløftende for Uhrenholdt Jacobsen som måtte bryte Tour de Ski etter andre etappe. Helt utmattet og tappet for krefter måtte 28-åringen hjelpes bort fra målområdet.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fire i finalen i Planica bak overlegne Nilsson.

Bare gått 35 minutter på ski
– Jeg er så glad. Jeg har bare gått på ski i 35 minutt siden Tour de Ski siden jeg var så sliten og hadde lite energi. Det er fantastisk å vinne i dag, sier Nilsson i intervjuet med Det internasjonale skiforbundet (FIS) etter triumfen.

Nilsson tar dermed over ledelsen i sprintcupen fra Maiken Caspersen Falla som røk ut allerede i prologen. Ifølge NTB er sykdom grunnen til at 25-åringen ikke maktet å gjøre en bedre prestasjon. Caspersen Falla var i dialog med lege før start, og hun har nå bestemt seg for å dra hjem fra Planica.

Dette er andre gang Nilsson vinner et sprintrenn denne sesongen. Forrige gang var i Davos da hun slo Caspersen Falla og Flugstad Østberg.

Fiaskodag for herrene
For den norske herrene ble det en tung dag. Kun Sondre Turvoll Fossli og Eirik Brandsdal tok seg videre til semifinalen. Der ble de nummer tre og fire i det første heatet, men tiden var ikke god nok sammenlignet med de som kom i det neste.

Dermed ble det en finale helt uten nordmann. Tre franskmenn, en italiener, en tysker og en russer skulle gjøre opp om seieren, og det var ikke akkurat noen stor overraskelse at det var sammenlagtlederen i sprintverdenscupen som var den aller sterkeste.

Italienske Federico Pellegrino vant sin fjerde strake skøytesprint, foran den franske duoen Baptiste Gros og Richard Jouve.