Fotballryktene: – Arsenal og Liverpool kjemper om La Ligas raskeste spiller

Mens Manchester United vil hente mannen bak Harry Kanes suksess.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hold deg oppdatert til en hver tid i TV 2s overgangssenter her!

La oss starte helgen med ett av lagene som spiller storkamp denne runden. Søndag tar Liverpool imot Manchester United på Anfield, og det skrives mye om de to tradisjonsrike klubbene i disse dager.

Samtidig som flere i England melder at Jürgen Klopp takket nei til å være på en liste over kandidater til å ta over Manchester United da Sir Alex Ferguson ga seg i 2013, skriver The Sun ifølge The Mirror at Southampton-spiss Shane Long har fått oppmerksomhet på Merseyside. Med skader på flere spisser kan Long være en god løsning på problemet. Dersom Liverpool skulle bestemme seg for å trykke inn avtrekkeren, kan en overgang komme til å koste rødtrøyene rett i overkant av 100 millioner kroner.

Athletic Bilbao-spiller Inaki Williams skal også være på Liverpools radar. Ifølge Guardian er 21-åringen, som angivelig skal ha en utkjøpsklausul på 190 millioner kroner, ønsket av flere storklubber. Blant dem er Arsenal, Atlético Madrid og Real Madrid. Liverpool vil med andre ord få tøff kamp om den offensive spilleren dersom de ønsker å hente ham. Williams er regnet som et stortalent. Og sånn at du vet det - han er angivelig La Ligas raskeste spiller.

Det er kanskje ikke det Chelsea-supporterne vil høre, men Guus Hiddink skal ifølge The Mirror ha gitt beskjed til styret om ikke å gjøre noe dumt i januar. Den midlertidige manageren mener at klubben må være desperate dersom de skal signere noen spillere i januar. Akkurat det kan man vel si at klubben er, men det gjenstår å se om det er mulig å hente inn spillere som vil løfte laget. Ryktene har svirret rundt Alexandre Pato, Carlos Bacca, Ezequiel Lavezzi og Saido Berahino. Hiddink virker imidlertid å være fornøyd med dekningen på spissplass med Diego Costa og Loic Rémy. Og hvem vet, kanskje er Hiddink mannen som omsider får fart på prosjekt Radamel Falcao?

Mens vi er inne på Chelsea: Italienske Tuttosport skriver ifølge Express at Claudio Ranieri (noe overraskende) er ønsket tilbake til London-klubben av eier Roman Abramovitsj. Ranieri ble avskjediget i 2004 i starten av Abramovitsj-æraen i Chelsea, men de to herrene skal fremdeles ha et meget godt forhold. 

Vi har allerede nevnt Shane Long her i fotballryktene, men hva med Southamptons andre spiss? Jo, Graziano Pellè har kjølnet etter en heit start på sesongen. Long har tatt over etter at Pellè har hatt vært ute med skadeproblemer. Nå kan den storvokste italieneren forsvinne fra klubben. Med interesse fra både Juventus og Fiorentina, samt en kontrakt som går ut om 18 måneder, kan tiden på St. Mary's snart være over.

– Grazianos situasjon er ulik andres fordi han blir 32 år i år, og det er vanskelig, sier Ronald Koeman ifølge Mirror.

Så til Arsenal. Ifølge Mundo Deportivo, skal Gunners ha kommet med en offisiell forespørsel om Andrij Jarmolenko. Men Dynamo Kiev-kanten kan bli dyr. 250 millioner kroner skal være prisen for noe av det beste ukrainsk fotball har å by på. Angivelig skal også Chelsea og Everton holde 26-åringen under tett oppsyn.

The Times skriver at Manchester United ønsker å hente treneren som har fått mye av æren for at Harry Kane tok steget opp til Tottenhams førstelag. John McDermott er akademisjef i Tottenham og ryktes å være høyt ønsket hos Manchester United som følger av at Derek Langley, mangeårig sjef for rekruttering av unge spillere, skal gi seg. 

Hvor ble han av - Andros Townsend? Jo, denne uken spilte han og scoret to mål for Tottenhams andrelag mot Chelsea. Det virker imidlertid som om veien tilbake til førstelaget er stengt. Et klubb-skifte er nok det mannen med den gode venstrefoten kan trenge. Og det er kanskje akkurat det han får. For ifølge Sky Sports har Newcastle henvendt seg til Tottenham for å sjekke mulighetene for å signere Townsend. 

Sky Sports skriver også at Watford er i samtaler med Málaga om å signere kantspilleren Nordin Amrabat for 75 millioner kroner som er spillerens utkjøpsklausul.