FRYKTER EM GLIPPET: Norges kaptein Bjarte Myrhol. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FRYKTER EM GLIPPET: Norges kaptein Bjarte Myrhol. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Myrhol frykter at resten av EM kan ryke

Norges landslagskaptein Bjarte Myrhol frykter det verste etter å ha skadd venstrehånden mot Island.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Katowice/Bergen (TV 2 Sporten): Bjarte Myrhol måtte forlate banen med skade 11 minutter ut i første omgang i 25-26-tapet mot Island.

Norges landslagskaptein pådro seg et dypt kutt i sin venstre hånd.

Frykter EM ryker
Nå frykter Myrhol at resten av EM kan ryke.

– Ja, det gjør jeg. Utfordringen er at jeg hadde samme skade i fjor høst. Og da jeg prøvde å spille igjen, gikk det ikke akkurat så bra. Derfor er det litt negativt nå, svarer Myrhol på TV 2 Sportens spørsmål om han tror resten av kampene i EM kan glippe.

Og legger til:

– Det handler ikke bare om ikke å kunne spille. Det handler om å spille med smerter. Det at jeg ikke kan ta i mot ballen med venstre hånd er ganske så vesentlig i min posisjon. Og det er mine tidligere erfaringer med en slik type skade som gjør meg skeptisk, sukker kapteinen.

Gir ikke opp håpet
Skjern Håndbold-spilleren husker nemlig godt hvordan det gikk sist han skadet hånden.

– Da prøvde jeg å spille etter fem dager, så gikk det ti minutter og det endte med at jeg fikk spillenekt i to uker på grunn av infeksjonsfare og lignende, sier han.

Myrhol, som måtte sy to sting etter kuttet mellom to fingre i sin venstre hånd, innrømmer samtidig at ikke alt håp er ute.

– Vi har med oss et fantastisk medisinsk apparat her. De er fryktelig flinke og vil helt sikkert lage en plan. Nå skal vi sove litt på det, og kanskje deppe litt, så får vi se hva som skjer etterpå, sier han.

Utelukker ikke at Myrhol mister resten av EM
Landslagslege Thomas Torgalsen utelukker ikke overfor TV 2 Sporten at Myrhol kan miste resten av EM. Han understreker imidlertid at ingenting er avgjort foreløpig.

– Bjarte har fått en flenge mellom ring- og langfinger på venstre hånd, og har sydd to sting. Det er samme skade som han har hatt tidligere, og er veldig smertefullt. Skaden vil vurderes på fredag kveld og lørdag, opplyser Norges landslagslege Thomas Torgalsen til TV 2 Sporten.