Her stokker det seg for Stöckl

Hopptreneren med vittig forsnakkelse etter ny superdag i bakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KULM (TV 2): Kenneth Gangnes leder, Johan Forfang er nummer fire, og Anders Fannemel nummer seks. Alle kan ta medalje - og faktisk vinne før siste dag av skiflygings-VM i Østerrike.

Men det gikk galt for landslagssjefen da han skulle snakke om forventningene til morgendagen.

- Det er vel bare å hente hjem medaljene, kanskje gullmedaljen nå?

- Det er alltid bare å ha hente medaljer, nei, jeg mener aldri. Det er aldri bare å hente medaljer, ler Stöckl, vet vitende om sin lille forsnakkelse.

- Overrasket

For selv om de norske hopperne har imponert voldsomt hele uka, både på trening, kvalifisering, og i første runde, så virket Kenneth Gangnes nesten litt brydd over å lede VM etter første dag.

- Det er litt overraskende. Det er på en måte ikke her jeg venter å være, men nå sitter jeg plutselig en gunstig situasjon, sier Gangnes til TV 2.

Etter rennet var totningen mest opptatt over å hovere overfor dressdesigner og flyvetrener, Andreas Vilberg, som før dagen hadde samme personlige rekord som Gangnes - nemlig 220,5 meter. Den ble til de grader knust av Gangnes som hoppet 236 meter i sitt første svev.

- Den skal han få svi for. Han skal få et blåmerke på armen for den, spøker Vilberg, og gir Gangnes en vennskapelig knyttneve i skuldra.

Provosert Prevc

I den norske troppen gledet de seg også over det de mener er små, men uvanlige svakhetstegn fra sesongens suverene ener, Peter Prevc. Sloveneren hadde bare det fjerde beste hoppet i andre omgang.

- Det er ikke meg i mot at han ikke hopper på sitt beste hele tiden. Det er i alle fall bra at vi får pusha han litt, sier Alexander Stöckl.

Men Prevc blir nesten provosert når TV 2 spør om hva han synes om at det norske laget mener å se svakhetstegn i prestasjonene hans.

- Jeg vet ikke. Dersom du mener at det er et tegn på svakhet at jeg ligger et poeng bak, så får det bare være det, sier Prevc.

Slovenere var nemlig lengst med 243 meter i en forrykende førsteomgang i Kulm, og ligger på andreplass bak Gangnes før det hele avgjøres med to omganger lørdag formiddag.

- Skitprat

Gangnes har ikke planer om å gjøre noe annerledes før en normal konkurranse.

- Det blir å slappe av, og gjøre det vi bruker.

Fjerdemann i sammendraget, Johann Forfang, sier det på følgende måte.

- Det blir nok samme gamle skitpraten som alltid, smiler han.

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst