Katowice , Polen 20160115.
Håndball-EM 2016 for menn.
Island-Norge
Bjarte Myrhol skadet i venstre hånd.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Katowice , Polen 20160115. Håndball-EM 2016 for menn. Island-Norge Bjarte Myrhol skadet i venstre hånd. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Myrhol skadet i dramatisk åpningskamp: – Veldig smertefullt

Norges landslagskaptein Bjarte Myrhol måtte sy to sting etter å ha blitt skadet i åpningskampen i EM mot Island.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Island – Norge 26-25 (10-11 pause):

Katowice/Bergen (TV 2 Sporten): Norge ledet 11-10 til pause, men måtte til slutt se seg slått 26-25 av Island i fredagens åpningskamp i EM.

Island ledet 25-23 kort tid før slutt, men Christian Berges menn reiste seg mesterlig i sluttminuttene og utlignet til 25-25.

I siste spilleminutt maktet Island å ta seieren etter å ha tatt ledelsen 26-25 sekunder før kampslutt.

Sagosen: – Det var bare et dårlig skudd
I siste sekund ble Sander Sagosen revet ned i feltet. Men etter kampen ville ikke unggutten klage på dommeravgjørelser.

– Jeg synes ikke vi var gode nok da kampen skulle avgjøres. I sluttsekundene kom jeg tett innpå og fikk en fin skuddmulighet, men det var bare et dårlig skudd, sa Sagosen til TV 2 Sporten kort tid etter kampslutt.

Og slo fast:

– Vi har en ny kamp på søndag og skal snu dette da. Det er klart det er kjedelig nå, og vi er langt nede alle sammen. Men vi må bare nullstille oss frem til søndag, sa Aalborg Håndbold-spilleren.

Trener Christian Berge mente oppgjøret mot Island ble som forventet.

– Vi spilte en god kamp, men det ble tøft og det ble et «bikkjeslagsmål». Guttene viste moral og kom til en kjempesjanse mot slutten, men klarte dessverre ikke å sette den. Men vi tar med oss det som er bra før oppgaven mot Kroatia. Det blir ikke en lettere kamp enn mot Island. Jeg så Kroatia mot Hviterussland, og Kroatia er et kjempegodt lag. Ingenting er avgjort enda, sa landslagstrener Christian Berge til TV 2 Sporten.

– Det gjør vondt, for vi gjennomførte kampen som ønsket. Det ble akkurat en slik kamp vi visste det kom til å bli, sa Berge til Viasat rett etter kampslutt.

Myrhol ut med skade
Bjarte Myrhol måtte forlate banen med skade 11 minutter ut i første omgang mot Island. Norges landslagskaptein pådro seg et dypt kutt i hånden. 

– Bjarte har fått en flenge mellom ring- og langfinger på venstre hånd, og har sydd to sting. Det er samme skade som han har hatt tidligere, og er veldig smertefullt. Skaden vil vurderes på fredag kveld og lørdag, opplyser Norges landslagslege Thomas Torgalsen til TV 2 Sporten.

Det er usikkert om Myrhol er tilbake i søndagens oppgjør mot Kroatia. 

– Vi får satse på at vi har gode spillere på benken, men det er jo selvfølgelig veldig, veldig synd. Han stod godt bakover også, sukket Norges assistenttrener Glenn Solberg om Myrhols skade til Viasat i pausen.

Norge holdt følge også etter pause
Island utlignet til 11-11 rett etter pause, men Kristian Bjørnsen sendte Norge opp i 12-11-ledelse med sin sjette scoring like etter.

Akkurat som i første omgang hadde Island ingen planer om at Norge skulle øke ledelsen. Lagene fulgte hverandre til 15-15, før Island scoret tre kjappe mål og tok ledelsen 18-15 da Norge hadde overtall.

Et drøyt kvartet før slutt reduserte Harald Reinkind til 19-17. Norge øynet håp om å hente igjen islendingens ledelse da Kent Robin Tønnesen satte inn nok en redusering, denne gang til 18-19. 

Dramatiske sluttminutter
Like etter utlignet samme mann til 19-19 etter at Norge hadde fått to sjanser fra sjumeteren. 

Fem minutter før slutt hadde imidlertid Island økt ledelsen til 24-22, og selv om Norge reduserte til 23-24 noen sekunder senere, økte Island igjen ledelsen til 25-23.

Ett minutt før slutt ledet Island 25-24. Norge utnyttet overtallsperioden perfekt.  Harald Reinkind utlignet til 25-25 da klokken viste 59.38. 

I siste sekund maktet imidlertid Island å vinne kampen 26-25, selv om Sander Sagosen fikk en kjempesjanse til å sikre Norge 26-26 helt på tampen. Islands keeper reddet avslutningen på mesterlig vis fra stjerneskuddet.

Fornøyd Solberg i pausen
Solberg var fornøyd med at Norge kunne gå til pause med 11-10-ledelse.

– Jeg synes at vi spilte en god omgang, og var tette og solide bakover på banen, og kom til flere skudd, oppsummerte han.

Norge tok tidlig ledelsen 2-0 etter to scoringer av Kristian Bjørnsen, men forhåndsfavoritt Island svarte umiddelbart.

Etter sju minutter sendte imidlertid Bjørnsen Norge opp i en 3-2-ledelse med sin tredje scoring for dagen. 

Lagene fulgte hverandre til 4-4, før Norge igjen tok ledelsen da Sander Sagosen satte inn 5-4 til Norge drøye ti minutter ut i omgangen.

Beholdt ledelsen til pause
Etter 17 minutters spill tok Island for første gang ledelsen da Gudjón Sigurdsson satte inn 7-6, men Norge snudde igjen kampen i sitt favør og tok ledelsen 9-7 noen minutter senere.

23 minutter ut i kampen scoret Kristian Bjørnsen sitt femte for dagen da han økte Norges ledelse til 11-9. 

Norge maktet såvidt å beholde ledelsen til pause, og kunne gå i garderoben med 11-10-ledelse.