HYLLER KLOPP: Manchester Uniteds manager Louis van Gaal  (AP Photo/Jon Super) FOTO: JON SUPER /
HYLLER KLOPP: Manchester Uniteds manager Louis van Gaal  (AP Photo/Jon Super) FOTO: JON SUPER /

Van Gaal: – Fansen elsker Klopps spillestil

Manchester Uniteds manager Louis van Gaal tror Jürgen Klopp blir en stor suksess i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool - Manchester United på TV 2 Sport Premium søndag klokken 15.05

Liverpools manager Jürgen Klopp var mest opptatt av å hylle tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson foran søndagens storkamp Anfield.

Noen timer senere møtte Louis van Gaal pressen for å dele sine tanker før duellen mellom to av Englands største og mest tradisjonsrike klubber.

Van Gaal beundrer Klopp
Nederlenderen røper at han er en stor beundrer av Liverpools manager Jürgen Klopp.

– Vi kan se hvordan han har endret Liverpool med tanke på aggressiviteten og presset i spillestilen. Selvsagt må Klopp lære seg å kjenne Premier League og rytmen i kampene, men jeg tror at han allerede vet forskjellen mellom den engelske ligaen og Bundesliga, sa van Gaal, før han la til:

– Jürgen Klopp vil bli en stor suksess i Premier League på grunn av måten han liker å spille fotball på. Fansen elsker spillestilen til Klopp, slo han fast.

På grunn av Real Madrids mulige overgangsnekt har spanske og britiske medier heftig spekulert i at Manchester United kan komme til å selge stjernekeeperen David De Gea til La Liga-klubben allerede i januar.

Avviser De Gea-salg
Det avviser van Gaal på det sterkeste.

– Jeg tror ikke David De Gea har tenkt på det. Nå ser jeg en De Gea som virkelig liker å spille for Manchester United, og nyter å spille kamper for klubben, fastslo han.

Oppgjørene mellom Liverpool og Manchester United har de siste årene utviklet seg til å bli svært så intense, og flere gule og røde kort er blitt delt ut.

– Må være kontrollert
Van Gaal oppfordrer spillerne i begge leirer til å holde hodet kaldt.

– Forrige sesong ble for eksempel Steven Gerrard utvist etter 30 sekunder. Men det er ikke ofte slike ting skjer. Vi ønsker å være aggressive, men samtidig må vi være kontrollerte i slike kamper, mente United-sjefen, som samtidig opplyste at både Bastian Schweinsteiger og Michael Carrick går glipp av storkampen på grunn av skader.

– Phil Jones er snart tilbake, men Luke Shaw, Antonio Valencia og Marcos Rojo er fremdeles skadet, sa han.