<span data-lab-font-icon="icon-play" class="lab-font-icon icon-play" id="ext-gen1573"> </span>Sportsnyhetene: Stafettseier til Norge

Til topps på stafetten, men: – En middels dag for Norge

Ole Einar Bjørndalen, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen sikret Norge seieren på stafetten i Ruhpolding.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ruhpolding/Bergen (TV 2 Sporten): 

Anført av brødrene Bø tok Norge en suveren seier på fredagens stafett.

Ole Einar Bjørndalen sørget for at Norge havnet litt bakpå etter første etappe, men Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø hentet igjen Frankrikes forsprang på andre og tredje etappe.

– Dette var moro! Jeg gikk ut aggressivt for hente igjen franskmannen. Det var litt villbasse på første skyting, men jeg måtte skjerpe meg på stående skyting. Jeg ble litt for mye langrennsløper på første skyting. Uansett, dette var en kanonetappe, sa Tarjei Bø til NRK etter sin etappe.

Takket være en fantometappe av Tarjei Bø, der han riktignok måtte bruke samtlige ekstraskudd på liggende skyting, kunne ankermannen Emil Hegle Svendsen gå ut med en ledelse på ett minutt og ni sekunder foran Frankrike før siste etappen.

Hegle Svendsen mistet litt av forspranget etter å ha brukt to ekstraskudd på stående skyting. Han holdt farten i sporet, og sendte et stor skremmeskudd til Norges konkurrenter før VM i Holmenkollen i mars.

– Det er viktig å være med i toppen av stafetter, men dette var en middels dag for Norge med tanke på det ble så mange ekstraskudd, oppsummerte veteranen Ole Einar Bjørndalen til NRK, og fikk støtte av Emil Hegle Svendsen.

– Det var greit å vinne, men det var en tung dag for min del. Jeg er uansett veldig glad for at vi vant, fordi vi trenger alle de gode opplevelsene vi kan få før VM, mente Hegle Svendsen.

Norge vant til slutt stafetten 14,6 sekunder foran Russland på andre. Østerrike havnet på tredjeplass, 35,8 sekunder bak Norges vinnerlag.

Bjørndalen fikk det ikke til å stemme
Ole Einar Bjørndalen måtte bruke fire ekstraskudd på sin etappe, og det gikk treigt i sporet for veteranen på den første etappen.

Ifølge NRK opplevde Bjørndalen en smørebom på skiene sine på sin første etappe.

Johannes Thingnes Bø hentet imidlertid igjen forspranget. Etter liggende og stående skyting gikk han ut bare 4,4 sekunder bak Martin Fourcade og Frankrike.

– Han er verdens beste per dags dato
Men Fourcade gikk så det suste i sporet, og sørget for at Frankrike ledet med 20,8 sekunder for Tarjei Bø ble sendt ut på den tredje etappen.

– Det var smertegfullt fra start til mål. Jeg tok igjen tetgruppen på første runden, men så gikk Fourcade frem i tet. Da måtte jeg bare lene meg på stavene og bruke alle kreftene jeg hadde, sa Thingnes Bø til NRK etter sin andre etappe.

– Hva tenkte du da Fourcade økte forspranget i sporet?

– Vel, jeg er bare glad jeg ikke brukte ekstraskudd. Han er den beste skiskytteren i verden per dags dato, mente han.

Storebror Tarjei Bø måtte slite på sin liggende skyting. Han bommet tre, og måtte bruke alle sine ekstraskudd. Dermed gikk han ut 16 sekunder bak Frankrike etter sin første skyting.

Storebror Bø tok ansvar
Bø gikk imidlertid veldig raskt i sporet og hentet raskt igjen Frankrikes forsprang og gikk først inn på stående skyting.

Storebror Bø bommet én gang, og måtte bruke ett ekstraskudd, men gikk likevel ut i en solid ledelse. Frankrike skjøt seg bort og Norge fikk den luken de ville ha før siste etappen.

Frankrike måtte ha ekstrarunde, og er 47,7 bak ledende Norge, etter stående skyting på tredje etappe.

Bø fortsatte sin imponerende ferd i sporet, og sendte ankermannen Emil Hegle Svendsen ut i en ledelse på ett minutt og ni sekunder før siste etappe. Dermed var seieren allerede i boks omtrent før Hegle Svendsens siste etappe.

Hegle Svendsen fulgte planen og traff blinkene på liggende etter ett ekstraskudd, men på stående gjorde han det litt for spennende.

Han bommet på to, og måtte bruke to ekstraskudd. Russland skjøt en perfekt serie og gikk ut 21,3 sekunder bak Norge etter siste skyting på den siste etappen.

Svendsen holdt farten i sporet og sikret Norge seieren.

Norge vant til slutt stafetten 14,6 sekunder foran Russland på andre. Østerrike havnet på tredjeplass, 35,8 sekunder bak Norges vinnerlag.