Sophie Elise (21) er kåret til årets blogger

– Jeg trodde virkelig at man måtte ha sex med noen i juryen for å vinne, sa superbloggeren på Vixen Blog Awards.

2015 var året da superbloggeren Sophie Elise Isachsen (21) endret bloggen sin drastisk. Innimellom innlegg om sminke, klær, fester og livsstil, dukket det også opp flere innlegg der Isachsen har engasjert seg sterkt i ulike samfunnsdebatter. 

Hun har skrevet om flyktningekrisen og palmeoljedebatten, og hun har vist fram den nakne sannheten om hvordan bloggere framstiller livene sine.

Fra å ikke ha vunnet en eneste bloggpris tidligere, har hun først blitt kåret til Årets blogger på kjendisgallaen i november, og i kveld er hun kåret til det samme på bloggnorges største aften, Vixen Awards.

Vant de to gjeveste prisene

Bloggeren var nominert i hele fem kategorier fredag kveld, og vant i kategorien Folkets favoritt og Årets blogger.

– Før jeg gikk på her satt jeg og leste kommentarene fra leserne mine, dum som jeg var, og fikk beskjed om at jeg har en buse i nesa og at niplene mine synes. Nå skal jeg ta bilde av denne prisen og vise at det er no big deal, sa Sophie Elise og vrengte opp tskjorta slik at hele salen fikk se det ene brystet hennes.

– Jeg trodde virkelig at man måtte ha sex med noen i juryen for å vinne, men da slapp jeg det, og da vet jeg det til neste år, sa Sophie Elise da hun vant kveldens andre pris.

VIL VÆRE EN INSPIRASJON FOR ANDRE: Sophie Elise Isachsen.  FOTO: TOR GUNNAR BERLAND /
VIL VÆRE EN INSPIRASJON FOR ANDRE: Sophie Elise Isachsen.  FOTO: TOR GUNNAR BERLAND /

– Det er helt sykt! Målet videre nå er å få jenter til å føle seg kule. Jeg vil være en inspirasjon, og jeg vil si til unge jenter at de skal gi litt faen og gjøre akkurat det de har lyst til å gjøre, sier Sophie Elise til TV 2.

– En refleksjon av livet mitt

Hun forklarer at endringen som har skjedd på bloggen det siste året, skyldes endringen hun selv har vært igjennom.

– Bloggen er en refleksjon av livet mitt. Endringen det siste året er ikke planlagt, det har bare blitt sånn. Det har vært et kjempespennende år. Jeg har lært veldig mye nytt og fått nye utfordringer, som å delta i debatter, sier Isachsen.

Kåret til mektigste mediekvinne

Nettstedet Medier24 kåret nettopp Isachsen, som topper den Norske blogglisten, til å bli Norges mektigste medie-kvinne. Bloggeren ble nylig utsatt for knallhard kritikk av journalisten Anki Gerhardsen, som hevdet at Isachsen lærer unge jenter hvordan «utseendet kan fikses gjennom kroppskorrigerende inngrep».

Mange har tatt til motmæle og støtter Isachsen, blant andre blogger og forfatter Cathrine Heienberg (25), som mener det er skremmende og nedverdigende at Sophie Elises meninger ikke skal telle, bare fordi hun har silikon.

– Noe så nedverdigende som Gerhardsens ord er det lenge siden jeg har lest, skrev Heienberg i desember.