PALLEN: Kjetil Jansrud (midten) og Aksel Lund Svindal (venstre) med Adrian Theaux som tok tredjeplassen. FOTO: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
PALLEN: Kjetil Jansrud (midten) og Aksel Lund Svindal (venstre) med Adrian Theaux som tok tredjeplassen. FOTO: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN

Jansrud tok innersvingen på Lund Svindal

Dobbelt norsk i kombinasjonen i Wengen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjetil Jansrud vant kombinasjonen i Wengen bare fire hundredeler foran Aksel Lund Svindal.

Etter utfordelen ledet Lund Svindal med 90 hundredeler sekund, men veteranen tapte gradvis mer og mer nedover slalåmløypen.

Ingen av de to er slalåmspesialister, men leverte gode meget gode tekniske løp for to stykker som er mer glad i fartsdisiplinene.

Det betyr at de to nordmennene knapper inn på Marcel Hirscher som ikke deltok i Sveits i verdenscupsammendrag.

– Dette er min første seier i et kombinasjonsrenn, det er en stor dag. Dette er en av klassikerne og det er stort å vinne her i Wengen, sa Jansrud til TV 2 etterpå.

– Det er stort, ikke minst fordi jeg kjørte en bra slalåm. Det var overraskende. Jeg viser en ryggmargsrefleks i tekniske disipliner som jeg hadde for ti år siden.

Aksel Lund Svindal sier han nok kjørt litt for sikkert, men gledet seg likevel over andreplassen.

– Det ble jo dobbelt norsk, og Kjetil kjørte en rå slalåm, sa han.

Seieren var Norges ellevte i denne sesongens verdenscup i alpint. Med det tangerer «the attacking vikings» tidenes beste alpinsesong: 1998/1999-sesongen. Samtidig tangerer man fjorårets rekord med ti seirer for herrene.

Nina Løseth står bak jentenes seier denne sesongen. I 1998/1999 hadde man ni herreseirer og to for kvinnene: Andrine Flemmen og Trine Bakke.

Frankrike vs. Norge

Thomas Mermillod Blondin lå på ellevteplass etter utfordelen men kjørte seg stort opp og utfordret de beste.

Da Jansrud, som lå på tredjeplass etter førsteomgang, satte i gang sitt slalåmløp ledet Mermillod Blondin fremdeles, men nordmannen kjørte fantastisk, og til tross for en stor feil helt mot slutten holdt han unna og var 21 hundredeler foran i mål.

Det holdt også til å slå Adrien Theaux, og dermed var det kun Aksel Lund Svindal som kunne true Jansruds ledelse. For Mermillod Blondin endte det med fjerdeplass bak landsmannen.

Kjørte ut

Etter første omgang ledet Aksel Lund Svindal med 0,72 sekunder ned til Theaux. Kjetil Jansrud var på delt tredje, 0,90 sekunder bak.

Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut i finaleomgangen. Han lå på åttendeplass etter utforen.