STYGT BRUDD: Aaron Ramsey fikk et langt avbrekk fra fotballen etter skaden han pådro seg mot Stoke. (AP Photo/Jon Super)
STYGT BRUDD: Aaron Ramsey fikk et langt avbrekk fra fotballen etter skaden han pådro seg mot Stoke. (AP Photo/Jon Super)

Stoke-fansen har buet på Ramsey siden beinbruddet

– Det er helt absurd, sier TV 2s Premier League-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Stoke - Arsenal på TV 2 Sport Premium og i vårt livesenter klokken 17.15

Når Aaron Ramsey entrer gresset på Britannia Stadium, så er han forberedt på en kraftig pipekonsert.

Slik har det vært siden han ble stygt skadet etter en takling av Ryan Shawcross i 2010.

Brakk beinet
Stoke-midtstopperen kom for sent inn i en duell og sparket leggbeina til den unge waliseren tvert av.

Da Shawcross fikk det røde kortet, så startet pipekonserten mot Arsenal-spilleren. Uten at fansen visste omfanget av skaden. Shawcross gikk gråtende av banen og fikk hjemmetilhengernes sympati.

13 måneder gikk det før Ramsey var tilbake i Arsenals startoppstilling. Få trodde at han ville komme tilbake på det nivået han var på.

Ulike forklaringer
Men Ramsey kom tilbake bedre enn noen gang, og hver gang han har møtt Stoke er han blitt møtt med buing.

Noen Stoke-fans sier årsaken til pipingen er at de mener Ramseys bein brakk som følge av at foten hans sto fast i gresset, ikke på grunn av taklingen til Shawcross. Dermed mener de at Shawcross ble urettmessig utvist og uthengt etter skaden.

Andre mener at Ramsey ikke tok mot unnskyldningen til Shawcross og at Arsenal-spilleren dermed har opptrådt smålig, mens Shawcross fikk gjennomgå i media i lang tid.

En annen teori er at Ramsey løp mot Stoke-fansen og hysjet på dem da han scoret i 3-1-seieren i september 2013. Men da hadde de allerede buet på ham i flere kamper.

– Burde fått applaus
– Det er så bakvendt at det er helt absurd. Det var en ung spiller som slet litt med å slå gjennom i Arsenal, så begynte han å få det til. Da ble han sparket ned og knakk beinet, og så skal han få høre det? Jeg husker den situasjonen. Det var bare trist. Mange mente at han kanskje aldri ville komme tilbake. Han burde i stedet få applaus for at han har klart å komme tilbake på det nivået han har. Nå ser vi hvor viktig han er for Arsenal og Wales. Han har imponert meg veldig. Jeg hadde aldri trodd det skulle gå så bra for ham. Han er en skikkelig kriger, sier Simen Stamsø Møller.

For Ramsey er kommet tilbake sterkere og bedre, og nå er han en nøkkelmann i Arsenals jakt på Premier League-tittelen.

Nøkkelmann for Arsenal
– Jeg ser for meg at han kan være nøkkelen hvis de skal vinne ligaen. Men da må han spille sentralt. Jeg er helt klar på at han skal spille i midten. Det er sløsing å bruke en så god midtbanespiller ute til høyre, sier TV 2s Premier League-ekspert.

Han tror pipekonserten på Britannia vil virke mot sin hensikt dersom Stoke-fansen tror det skal få Ramsey til å miste fatningen.

– Han er i veldig god form. Han er jo en av de beste midtbanespillerne i ligaen. Jeg tror ikke han blir noe dårligere av at han får høre det. Han blir kanskje enda bedre. Det kommer bare til å trigge ham ekstra. Han trives under press, sier Stamsø Møller.