Lene Alexandra blir den eneste i konkurransen uten silikonpupper

Den tidligere modellen og artisten stiller nå opp i bikini fitness-konkurranse i USA.

Lene Alexandra Øien (34) har klart å snu om på livet sitt fra å være en glamourmodell med store pupper og lite å si, til å bli en kvinne som er trygg på seg selv og som stadig overrasker.

Nå driver hun eget selskap som personlig trener, og for å vise for seg selv og alle andre at hun mener det hun lærer bort, har hun nå valgt å stille opp i en Bikini Fitness-konkurranse i Los Angeles. 

Der blir hun vurdert fra topp til tå på scenen i en liten strassbekledd bikini.

– Det er en bikini fitness-konkurranse hvor jeg blir vurdert ut i fra trening, anatomi, kroppen og hvor mye jeg har formet den. Den skal se ut på en spesifikk måte og ha symmetri. Samtidig som man også blir vurdert ut i fra hud, hår og hvordan man poserer. Så det er jo en beauty-konkurranse men med muskler, sier Øien til TV 2.

Trygg på seg selv

Etter at hun har blitt eldre, har hun også blitt tryggere på seg selv.

– Jeg blir 35 år, jeg har kommet dit i livet at jeg er ganske trygg på meg selv. Jeg har god balanse, og jeg klarer å skille min personlighet og selvfølelse fra kroppen. Hvordan kroppen min er, det er ikke det som definerer meg.

At hun har jobbet som modell tidligere bruker hun nå til sin fordel.

– Jeg føler absolutt at jeg har en fordel som har jobbet som modell. Det gjør at jeg er vant til å vise fram kroppen min og spille på det feminine. Så det vil komme godt med i denne konkurransen.

Eneste uten silikonpupper

Lene Alexandra gikk i 2008 til det drastiske steget å fjerne all silikon fra brystene sine. I konkurransen i USA er det sannsynlig at hun blir den eneste deltakeren uten silikonpupper.

– Jeg vet jo ikke, men ut fra de bildene jeg har sett, så har alle kjempestore silikonpupper. Det jeg har kommet fram til er at vi kvinner uansett, store eller små pupper, fake eller ikke, så skal vi være stolte av oss selv og få lov til å vise oss fram.

– Savner du de to store fordelene du pleide å ha før?

– Jeg vet ikke. Kanskje det hadde vært en fordel å ha silikon i denne konkurransen, men det er nettopp derfor jeg synes det er litt kult å stille uten også. Da skiller jeg meg ut, sier hun til TV 2 når vi møter henne på treningssenteret Haralds gym.

– Har du noen ganger i det siste tenkt at du burde kjøpt deg noen nye igjen nå som du har begynt med fitness?

– Nei, vet du hva, jeg føler meg faktisk veldig fresh nesten uten pupper jeg. Det er ikke der det ligger. Det handler om å fokusere på det som er bra og ha positivt selvsnakk og tørre å være stolt av den du er. Store eller små pupper, det er ikke det som er viktig. Det som er viktig er å være den beste utgaven av deg selv.

Ekstrem diett og lav fettprosent

For å nå målet om å kunne stille på scenen i bikini fitness i Los Angeles, har den personlige treneren gått på streng diett og trent mye. Selv om dietten for andre kan virke ekstrem, har det for Lene Alexandra vært relativt enkelt.

– For meg som liker å ha orden og struktur på hva jeg spiser og som spiser forholdsvis sunt ellers, så var det små justeringer, sier hun og ramser opp en del av det hun har fylt magen med i det siste.

– Jeg opplever at jeg spiser mye, selv om at det er få kalorier. Jeg har havregryngrøt til frokost med litt proteinpulver. Jeg tar mine vitaminpiller, omega 3 og D3. Jeg spiser kylling, karbonadedeig, søtpotet, masse brokkoli, cottage cheese og Salmalaks.

Den strenge dietten i kombinasjon med treningen, har gitt henne en veldig lav fettprosent, noe hun advarer andre mot å få.

– Jeg har en fettprosent nå som det ikke er sunt å gå med over tid, det er viktig å påpeke, slik at unge jenter ikke jobber for å få så lav fettprosent. Det er greit når du skal konkurrere, men så bør du gå opp til en sunnere fettprosent. Da jeg startet var jeg på 16%, det er ganske lavt. 20 % er det som er regnet som sunt i Norge, og nå har jeg 10,3, og jeg regner med å være 9 % når jeg går på scenen.

Vanskelig å posere rett

Den ferske idrettsutøveren tenkte at poseringen på scenen ville bli lett match for en tidligere modell. Der tok hun feil.

– Jeg oppdaget nå på slutten at jeg hadde tatt litt lett på det med posering. I og med at jeg har jobbet som modell og vunnet Skal vi danse så tenkte jeg at det blir jo lett. Så hadde jeg en time med en veldig dyktig poseringscoach her om dagen, og da forsto jeg alvoret på hva jeg hadde begitt meg ut på, for det er ikke bare å posere, sier hun til TV 2 og ler godt.

For det er ikke bare å stille seg opp på scenen og strekke litt på armer og bein.

– Du skal posere på en spesifikk måte for å vise fram musklene på best mulig måte. Du kan faktisk få en finere kropp ved å være god på å posere og dermed se bedre ut enn en som er bedre fysisk enn deg. Så nå må jeg øve ekstra på det.

– Både armer og rumper og alt skal jo liksom komme fram på best mulig måte, samtidig som det skal være uanstrengt og se lett og elegant ut. 

Glitter og glamour

Lene Alexandra var med i Skal vi danse i 2008, og gikk til slutt av med seieren i programmet. Hun mener konkurransen hun nå skal være med i har mange fellestrekk med TV 2-programmet.

– For meg, så minner det meg mye om Skal vi danse. Det jeg likte med Skal vi danse var at det var hardt arbeid, og du måtte være strukturert og fokusert over tid. Samtidig fikk du den glitter og glamouren som vi jenter liker.

Klærne har også likhetstrekk.

– For å være ærlig, så er det ikke så veldig mye mindre klær jeg har på meg i denne fitness konkurransen enn det jeg hadde på meg da jeg vant Skal vi danse, for det var ganske lite tøy der også på slutten, og det var helt innenfor. Nå skal jeg stå i en liten bling-bikini som er spesialsydd med masse strass på, sier hun med et stort smil.

Spain is treating us good🇪🇸😘👙☀️🌴📚💚🍷🙏🏻 @coachaukland #spain #love #vacation #happinessisastateofmind #lalifestyle

Et bilde publisert av 🇳🇴 LENE ALEXANDRA 🇳🇴 (@lenealexandra)

Får støtte av kjæresten

Med til Los Angeles blir også kjæresten Henrik Aukland. Han er også personlig trener og har også tidligere konkurrert i fitness.

– Henrik har stilt i fitness selv for å lære å bli en bedre coach og trener. Han synes ikke noe om fitness, men han velger å støtte meg, siden han ser at jeg takler dette mentalt veldig bra.

Hun har bare gode ord å si om støtten han gir henne.

– Jeg føler meg veldig heldig som skal ha med meg kjæresten min, for han er veldig god på å få meg til å føle meg bra. Jeg har en god støttespiller i han.

Etter konkurransen blir det fest

Lene Alexandra har planene klare til hva hun og kjæresten skal gjøre etter at hun har fått dommen på scenen i filmstjernenes hjemby. 

– Etterpå skal vi reise til Vegas og spise hamburger og drikke paraplydrinker!