Fotballryktene: – Real Madrid forbereder seg på tidenes kjøpefest i januar

Og Liverpool og United kjemper om Ajax-talent. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Få med deg alt det siste fra overgangsmarkedet i vårt livesenter!

Vi starter i Madrid. For i kjølvannet av Real Madrid og Atletico Madrids nylig pålagte kjøpenekt de to kommende overgangsvinduene, kommer meldingene om at Real nå ruster opp til tidenes kjøpefest i januar.  

Den britiske tabloiden The Sun har selvsagt kastet seg overgangsnekten med hud og hår skriver at Real Madrid har planer om å bruke svimlende 3,2 milliarder kroner på å sikre seg en rekke stjernespillere. Chelseas Eden Hazard står øverst på listen, i tillegg til Sergio Agüero og selvsagt David de Gea.  

Real-sjef Zinedine Zidane har lenge vært en stor beundrer av den belgiske angriperen, mens klubbens president –Florentino Perez – er svak for Agüero.  

Robert Lewandowski og Paul Pogba er også to de kan komme til å prøve seg på, melder avisen.  

Det er ikke bare The Sun som spekulerer i kjøpenekten. For det at Atletico Madrid ikke kan styrke stallen kan bety at det er større mulighet for at spanjolenes trener,  Diego Simeone,  blir Chelsea-trener til sommeren, melder Mirror  

På tide å komme seg ned på jorden igjen. Vi skal til West Bromwich Albions.

For det blir ingen ryktespalte uten at Saido Berahino linkes til en ny klubb.  22-åringen har i tur og orden vært ønsket av Tottenham, Manchester United, Liverpool, Newcastle og Chelsea. Siste klubb i rekken er Leicester. 

Ifølge The Mirror ønsker Claudio Ranieri å styrke stallen med spiss. West Bromwich avslo fire bud på Berahino fra Tottenham i sommer, noe som førte til en offentlig krangel mellom de to klubbene. West Bromwich på sin side, hevder at Berahino ikke er til salgs og de har frarådet potensielle beilere mot å legge inn bud i januar.

Samtidig fortsetter spissen å varme benken for West Bromwich. Forholdet mellom ham og manager Tony Pulis er så kjølig at han i forkant av kampen mot Newcastle i desember fikk beskjed om at han i det hele tatt var med på benken.

Anwar El-Ghazi har hatt en bra sesong i Ajax så langt. 20-åringen har scoret  åtte mål på 12 kamper og er de nederlandske serieledernes toppscorer sammen med Arkadiusz Milik.  Italienske medier melder at El Ghazi, som har en prislapp på rundt 101 millioner kroner, er ønsket av Manchester United, Liverpool og  AC Milan. 

United på sin side,  skal ifølge Daily Express, være svært nær å sikre seg det italienske vidunderbarnet Luca Ercolani. Louis van Gaal ønsker å hente den 16-år gamle forsvarsspilleren for å styrke klubbens ungdomsavdeling. 

 Tottenham og Liverpool følger begge med på Yasin Ben El-Mhanni. 20-åringen spiller for den engelske klubben Lewes FC utenfor det engelske ligasystemet. (Ryman Premier League). El-Mhanni er på prøvespill i Crystal Palace og har nettopp vært innom West Bromwich. Ifølge Daily Mail har han imponert såpass med sin fart og teknikk at han har fått kallenavnet «the non-League Riyad Mahrez».   Kantspilleren er også kjent fra diverse triksevideoer på YouTube.