SEIER: Andreas Martinsen. Her fra kampen mot Arizona Coyotes i desember.FOTO: DAVID ZALUBOWSKI /
SEIER: Andreas Martinsen. Her fra kampen mot Arizona Coyotes i desember.FOTO: DAVID ZALUBOWSKI /

Storseier for Martinsens Avalanche, tap for Rangers og Zucca

Colorado Avalanche slo New Jersey Devils 3-0, mens Mats Zuccarellos New York Rangers gikk på et 1-3-tap i lokalderbyet mot New York Islanders.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andreas Martinsen og hans Colorado Avalanche vant 3-0 mot New Jersey Devils i NHL torsdag.

Seieren gjorde at de tok seg forbi Nashville Predators i kampen om den siste sluttspillplassen i vest.

Målvakt Calvin Pickard ble kampens store spiller med 27 redninger. Det var første gang i karrieren han holdt buret rent i en NHL-kamp.

– Jeg var i nærheten et par ganger i fjor, men det var ekstra moro å klare det foran våre egne supportere på hjemmebane, sa den 23 år gamle canadieren.

En av Pickards lagkamerater sikret seg en puck fra kampen og la den trygt i burvokterens garderobeskap.

– Den skal legges en plass på rommet mitt, kommenterte han.

Tapte for rivalene

Mats Zuccarellos New York Rangers gikk torsdag på et 1-3-tap i lokalderbyet mot New York Islanders.

Dermed fikk Zuccarello og hans lagkamerater ikke revansjert seg for kampen i Brooklyn 2. desember, da Islanders vant 2-1 etter straffeslag.

I torsdagens NHL-kamp åpnet Rangers best. Etter en målløs første periode, satte Marc Staal inn kampens første mål på slutten av midtperioden.

Raknet i tredje periode

Alle Islanders' mål kom i tredje periode. Brock Nelson satte inn utligningsmålet etter snaut 2 minutters spill av perioden. Drøyt to minutter senere sendte Nick Leddy Islanders i føringen, mens Kyle Okposo klarte å vippe pucken inn og fastsette sluttresultatet til 3-1 da det bare var to sekunder igjen av kampen.

Mats Zuccarello var ikke på isen ved noen av scoringene, og han ble dermed stående med 0 poeng i pluss/minusstatistikken. Han hadde to skudd på mål og var på isen i 20.24 minutter.

Før torsdagens kamp lå de to New York-lagene på delt andreplass i sin divisjon i NHLs østre avdeling. Sjansene til å ta igjen Washington Capitals er små. Laget leder divisjonen med hele 16 poeng.

(NTB)