Hordnes: – Full tillit til at Coe rydder opp

Friidrettspresident Tore Hordnes ønsker ikke utskiftninger i IAAF-ledelsen etter torsdagens dopingrapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdens antidopingbyrås (WADA) andre rapport om doping og korrupsjon ble torsdag lagt frem på en pressekonferanse i München.

Som ventet ble det avdekket stygge tilfeller av systematisk korrupsjon helt opp til lederne i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Full tillit til Coe
Johan Kaggestad mener i IAAF-president Sebastian Coe må tre til side etter dopingrapporten.

Den oppfatningen deler ikke Norges friidrettspresident Tore Hordnes. Han har full tillit til at IAAF-president Sebastian Coe er rett mann til å rydde opp i dopingproblemet som har rammet friidretten.

– Jeg må si meg enig i det Dick Pound sa om at han ikke kunne tenke seg noen som kunne jobben bedre. Vi har tillit til at Coe kan gjøre en god opprydningsjobb. Han kommer fra en som tar sterk avstand fra doping, akkurat som Norge, sier Hordnes til TV 2 Sporten.

– Men han var visepresident under en president som lærte Russland å manipulere blodprøver?

– Det er vanskelig å si om Coe visste noe, eller ikke. Vi tror han skal klare å rydde opp. Samtidig skal vi være en sterk vaktbikkje å sørge for at han gjør det han sier at han skal gjøre. Han kommer som nevnt fra en nasjon der doping ikke er akseptert, og det er viktig i denne sammenhengen, svarer han.

– Forferdelig ødeleggende for sporten
Norges friidrettspresident innrømmer at han ble overrasket av den nye WADA-rapporten.

– Vi visste mye om dette, og vet at det er blitt tatt ut tiltale. Men det som var overraskende var at organisasjonen har lært Russland å skjule doping. Det er graverende, sier Hordnes.

– Hvilke konsekvenser tror du rapporten vil få?

– Nå må det virkelig bli tatt tak. Alle gode krefter må jobbe sammen. Fra Norges side har vi innkalt de andre nordiske landene til et møte i mars hvor vi skal diskutere tiltak vi ser for oss, mener han.

Hordnes sier samtidig at rapporten er svært skadelig for sportens omdømme.

– Dette er en trist dag for alle som er glad i friidrett. Det er forferdelig for sportens omdømme. Nå må vi bare jobbe godt i fremtiden slik at vi får tillit til at utøverne er rene, fastslår han.