Wenche Myhre om kreftsykdommen: 
– Ingenting var selvfølgelig lenger

Artisten ble rammet av brystkreft i 2010. I «Hver gang vi møtes» forteller hun om den tunge perioden.

Sommeren 2010 var Wenche Myhre (68) på en rutinemessig mammografi for tjuende år på rad. Under akkurat denne undersøkelsen, oppdaget legene at noe var galt. Røntgenbildet viste noe som ikke skulle være der.

Wenche Myhre hadde fått brystkreft.

Hun fikk beskjed av legene at hun måtte ta en pause fra artistlivet for å bli frisk, og i lørdagens «Hver gang vi møtes» forteller artisten om den vonde perioden hvor alt var usikkert.

– Jeg hadde en jobb i Svelvik før jeg begynte med behandlinger og sånn. Jeg hadde ikke sagt det til musikerne mine; jeg hadde ikke sagt det til noen, fordi jeg tenkte at det blir for voldsomt. Så sto jeg på torget i Svelvik og under siste låta, «Vi lever», begynte kirkeklokkene å kime. Jeg visste jo at jeg var sårbar akkurat da, og jeg skyndte meg med å bli ferdig. Jeg løp inn i bilen og forsøkte å rulle opp vinduet, og akkurat like før det var rullet opp, hørte jeg «er det sant at du har fått kreft, Wenche?». De hadde sett meg på Radiumhospitalet, og det var rykter som kokte litt, forteller hun.

Gikk selv ut med nyheten

Myhre reiste hjem og begynte å skrive en pressemelding.

– Jeg skjønte at det ville komme ut, og da er det bedre at jeg sier det.

Hun forteller videre at sykdommen ga henne et nytt perspektiv på livet og familien.

– Ingenting var selvfølgelig lenger. Det å merke hvilken familie jeg hadde rundt meg som stilte opp og tok vare på meg, var en følelse som bare var helt fantastisk. Å oppdage at jeg kunne lene meg tilbake og de var der.

Avsluttet behandlingen i 2011

I juli 2010 var hun på Radiumhospitalet og opererte ut kreftsvulsten. Hun ble skrevet ut fra sykehuset dagen etter operasjonen. Nyheten om Wenches brystkreft kom først ut i august, og skapte store overskrifter.

Fra januar til april 2011 gjennomgikk hun cellegiftbehandling som var vellykket.

– Det gikk fint, men jeg lever med en sånn diagnose og jeg nyter livet og føler meg frisk.

  • Wenche Myhre hylles i «Hver gang vi møtes» som sendes på TV 2 lørdag klokken 20.00.