SKIPAR: Marit Bjørgen har sammen med Fred Børre Lundberg gitt navn til sin førstefødte. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SKIPAR: Marit Bjørgen har sammen med Fred Børre Lundberg gitt navn til sin førstefødte. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Dette skal barnet til Bjørgen hete

Gavene paret fikk etter fødselen avgjorde navnevalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg ble foreldre for kort tid siden. Nå har de bestemt seg for hva barnet deres skal hete. 

Marius-mønster
Aftenposten skriver at barnet skal hete Marius Bjørgen Lundberg. Navnevalget ble inspirert av strikkegavene paret mottok etter fødselen.

– Vi fikk veldig mange strikkede plagg i posten. Det var gensere, luer og votter, og vi så at mye av det hadde Marius-mønster. Navnet måtte bli Marius, sier pappa Fred Børre Lundberg til Aftenposten.

Marius-genseren har også en idrettskobling. Det kjente plagget er oppkalt etter den norske alpinisten Marius Eriksen

Fødselen
I juni i fjor annonserte Bjørgen at hun ventet barn. 35-åringen presiserte samtidig at hun ønsket å fortsette som langrennsløper etter fødselen.

– Jeg er ikke ferdig som skiløper, og jeg har en plan om å komme tilbake. Målet er VM i Lahti, sa langrennstjernen til TV 2 den gangen.

Gutten ble født natt til andre juledag. 

– Han er verdens nydeligste litjgut, og vi er så stolte foreldre, sa Bjørgen i en pressemelding fra skiforbundet etter fødselen.

Samboer Fred Børre Lundberg var tilstede under fødselen, og kunne fortelle at både mor og sønn hadde det bra.

– Marit og vår nyfødte sønn har det bra, sa han.

Kan gjøre comeback allerede i vinter
Landslagssjef Egil Kristiansen kunne i forrige måned informere om at Bjørgen hadde trent på ski så sent som i desember. 

– Marit har trent ganske bra helt inn til fødselen. Hun er i bra form. Jeg tror hun kan starte med trening igjen ganske raskt, sa Kristiansen til NRK.

Mulighetene for et comeback i langrennssporet allerede i vinter skal absolutt være tilstede.

– Hvis alt går bra, så har Marit noen planer om å gå skirenn helt i slutten av februar eller begynnelsen av mars. Det er en plan, og så får vi se, sa landslagstreneren til NRK før nyttår.