Christopher (6) briljerer med frekke fotballtriks

– Det er ikke normalt for en seksåring å gjøre slike ting, sier faren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christopher Salvesen Svenning er en helt spesiell liten kar på seks år.

Hvorfor kan du se i videovinduet over.

«Doffy», som han kalles, demonstrerer ferdigheter på fotballbanen som langt overgår det de fleste oppnår i løpet av et helt liv. Han prikker avslutninger, han dribler motspillere og trikser med ballen med den største selvfølge.

Det er nesten vanskelig å tro på at han bare er seks år gammel.

– Jeg ser jo at det ikke er normalt for en seksåring å gjøre slike ting, sier pappa Øyvind Svenning til TV 2.

Svenning burde vite hva han snakker om. Han har et langt liv i fotballen bak seg. På Tippeliga-nivå spilte trønderen for både Rosenborg og Viking.

– Det er fotball hele døgnet. Han har et perfeksjonistgen som gjør at han øver, øver og øver. Da er det ball som er tingen, og det er selvsagt veldig morsomt for en gammel traver som meg at det er akkurat det han er så glad i, forklarer Svenning.

Sett av 400.000

Sønnens fotballferdigheter er ikke et nytt fenomen.

Da han var fire fikk en annen video av unggutten stor oppmerksomhet. Videoen av fireåringen som allerede da briljerte med ball er sett nesten 400.000 ganger på YouTube.

Den videoen ble laget til eget bruk, men etter at filmeren Håvard Hana, lastet videoen opp på videonettstedet tok det helt bra. Det er også han som har filmet videoen øverst i artikkelen, og som du finner på hans YouTube-konto her.

Selv har ikke Doffy vært så veldig opptatt av det, hevder faren, men omgivelsene har selvsagt poengtert det. Det var unggutten selv som tok initiativet til å få laget en ny video.

– Han kom til meg og sa at vi måtte lage en ny video, for nå hadde han fått så mange flere triks, flirer Øyvind Svenning.

Opptakene du kan se i videoen er gjort i løpet av en snau time.

– Hvor mange tror du kommer til å se denne videoen?

– Det vet jeg ikke, og vil jeg ikke spekulere i. Men som den forrige videoen viste kan slike ting spre seg fort. Jeg tror det er mange som kan syns det er morsomt å se unger eller folk som er flinke til noe utøve det de er gode til.

Fotball i alle ledige stunder

Faren estimerer at seksåringen bruker 20-30 timer i uken på fotballrelatert aktivitet.

Organisert trening, blant annet med faren som trener, er det bare to ganger i uken, men alle ettermiddager og ledige stunder blir brukt med en ball i beina.

– Det kan være i kjelleren, hagen eller stuen, med kompiser eller uten. Ofte får han meg til å spille Tippeliga- eller Champions League-hymnen som innmarsj. Når vi er på leketøysbutikken så er det fotballkort det dreier seg om, ellers gjelder det å komme seg i sportsbutikken for å kjøpe fotballdrakter, forklarer faren som ikke er sikker på at sønnen blir fotballspiller.

– Vi får se hvor lenge den ekstreme lidenskapen varer. Når man mestrer noe bra gir det jo ofte motivasjon, men han er jo så liten ennå, og det kommer jo litt andre interesser etterhvert.

Opphavet ser et bruksområde for filmene, uansett hva fremtiden bringer for Christopher.

– De vil være fine å vise i konfirmasjonen i det minste, smiler Øyvind Svenning.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg syns det er stas og gøy at sønnen min er så flink som han er nå. Det er jeg stolt over.