Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se tips for variant uten gluten.
Desserten lages i en dyp form med kanter og flat bunn, eller porsjonsglass med 4-5 cm høy kant.
Oppskriften er til fire personer.
Ladyfingers (savoiardi) kjøpes i vanlig daglivarebutikk.

Dette trenger du:

  • 3 egg
  • 3 ss melis eller fint sukker
  • 250 g temperert mascarponeost (nøytral kremost kan brukes)
  • 6-8 ss espresso kaffe
  • 4-5 ss marsala (italiensk dessertvin), eventuelt konjakk
  • 4-5 ss kakao
  • 4-5 ss revet mørk sjokolade

Slik gjør du:
Skill eggene; plommer og hviter hver for seg.
Visp eggeplommer, melis/sukker til en luftig eggedosis.
Rør inn mascarpone til glatt masse.
Stivpisk eggehvitene til de er helt stive.
Vend eggedosisen inn i egg- og ostekremen.
Bland sammen likør/konjakk og avkjølt kaffe.
Legg et lag (½-¾ cm) av egg- og ostekremen i bunnen.
Dryss over litt kakao og finrevet sjokolade.
Rull fingerkjeksen i kaffeblandingen og legg over.
Legg lagvis, og avslutt med krem og kakao/revet sjokolade.
Dekk med plastfilm og sett kaldt.
Tiramisu kan med fordel lages 4-6 timer før servering.

Tiramisu. FOTO: TV 2 / TV 2
Tiramisu. FOTO: TV 2 / TV 2

Glutenfritt tips:
Ladyfingers byttes ut med glutenfri tynn sukkerbrødbunn.

Dette trenger du:

  • 2 eggehviter
  • 1-2 ss sukker/ melis
  • 1 dl mandelmel

Visp eggehvitene til de er stive, tilsett sukker og visp videre.
Vend inn mandelmel med en slikkepott.
Bre deigen utover et stekebrett dekket med bakepapir, ca 2 cm høyde.
Stek i varm stekeovn 200 oC, midterste rille, 4-5 min.
Avkjøl under et fuktig klede/kjøkkenhåndkle.

 

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK