Giroud-show og Firmino-kunst i seksmålsthriller

Joe Allen reddet poenget for Liverpool like før slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Arsenal 3-3 

Det pleier å bli mål når Liverpool og Arsenal barker sammen, og onsdagens kamp var intet unntak.

Liverpool tok ledelsen på eget gress to ganger etter at Roberto Firmino scoret begge målene, den siste var en fantastisk scoring. Arsenal kom tilbake to ganger. Aaron Ramsey og Olivier Giroud utlignet Liverpools ledelse i førsteomgang før sistnevnte sendte Arsenal i ledelsen ut i andre omgang. 

Like før slutt var det Liverpools tur til å komme tilbake da Joe Allen kriget inn utligningen til 3-3. Dermed ble det med ett poeng til hvert av lagene i seksmålsthrilleren.

Se Firminos kunstscoring i sammendraget øverst i saken!

Imponert over Giroud

Etter kampen var Jürgen Klopp fornøyd med måten laget fremstod utenom på to av målene. Likevel var tyskeren fornøyd med å få med seg et poeng i en kamp de kunne fort kunne ha tapt.

– Det fikk to enkle mål for å være ærlig. Den ene kom igjen på dødball. På det første var Giroud på bakken og vi blir mer påvirket av situasjonen enn Arsenal. Det er ikke så smart. De får et nytt mål. Jeg mener det ikke er offside, men når det ikke er offside innenfor seks meter i boksen er noe galt. Det tredje er selvfølgelig godt gjort av Giroud. Han gjorde en god kamp, forklarte Klopp.

Også TV 2s kommentator lot seg imponere av Olivier Giroud.

– For et mål han scoret på en dag Mesut Özil ikke her helt seg selv slik vi har sett ham tidligere denne sesongen. Han dominerte ikke like mye som han har gjort. Det gjorde Giroud. Når han fikk muligheten tok han den. Han river til seg ballen så tar han de sjansene han får. Det er en målscorer verdig. Han er så viktig for Arsenal, sa Simen Stamsø Møller etter kampslutt.

Også Firminos nydelige 2-1 scoring imponerte Stamsø Møller.

– Wow, for et mål. Det er rett og slett en perle, oppsummerte Stamsø Møller.

Fire mål på 15 minutter

Liverpool åpnet kampen best på eget gress og presset gjestene i åpningen på kampen. Presset ble belønnet etter ti minutters spill. Emre Can sendte i vei et skudd som Petr Cech måtte gi retur på.

Den gikk rett i beina til Roberto Firmino som ikke hadde noen problemer med å sende ballen i mål. En pangstart for hjemmelaget.

Arsenal slo nesten tilbake umiddelbart. Fire minutter senere fant Joel Campbell Aaron Ramsey inne foran mål. Midtbanespilleren avsluttet frekt og freidig i det korteste hjørnet, og lagene var like langt.

Nå skjedde det utrolig mye. Fem minutter etter utligningen vant Liverpool ballen langt inne på Arsenals banehalvdel. James Milner fant Firmino utenfor boksen. Angriperen sendte i vei et skudd som gikk i vinkelen bak en sjanseløs Cech. En helt vidunderlig scoring av Firmino.

Ledelsen varte kun i seks minutter. Arsenal fikk nemlig corner etter at Sakho reddet Ramseys lobb på streken. Corneren ble slått inn hardt på første stolpe. Der stod Giroud og styrte ballen i mål. Igjen utlignet gjestene.

Vanvittig Giroud-bom

Kun minutter senere burde bortelaget ha tatt ledelsen. Walcott hamret inn et innlegg fra høyre. Foran mål kom Giroud, men på åpent mål maktet ikke spissen å få ballen i mål. En gigantisk bom av franskmannen.

Etter en vill innledning på omgangen dalte tempoet noe utover i omgangen. Likevel fikk Firmino en fantastisk sjanse til å ta ledelsen på overtid av første omgang, men avslutningen gikk over mål.

Etter pause fortsatte kampen i samme spor. Liverpool presset gjestene, men det var Arsenal som skulle ta ledelsen. Campbell fant Gioroud inne foran mål ti minutter ut i omgangen. Spissen vendte vekk forsvarsspilleren før han satte ballen i mål.

Like før slutt satte Joe Allen inn kampens siste mål. Dermed endte det 3-3.

Slik starter lagene:

Liverpool: S. Mignolet, N. Clyne, K. Touré, M. Sakho, A. Moreno, J. Henderson, E. Can, J. Milner, J. Ibe, R. Firmino, A. Lallana.
Arsenal: P. Cech, H. Bellerín, P. Mertesacker, L. Koscielny, N. Monreal, A. Ramsey, M. Flamini, J. Campbell, M. Özil, T. Walcott, O. Giroud.