HELT UTE: Emil Hegle Svendsen aner ikke hva som er galt for øyeblikket.  FOTO: KERSTIN JOENSSON /
HELT UTE: Emil Hegle Svendsen aner ikke hva som er galt for øyeblikket.  FOTO: KERSTIN JOENSSON /

Bekymret Hegle Svendsen aner ikke hva som er galt

Emil Hegle Svendsen skuffet stort da Johannes Thingnes Bø kjempet om seieren på normaldistansen i Ruhpolding helt til siste skyting.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ruhpolding/Bergen (TV 2 Sporten): Emil Hegle Svendsen fikk det ikke til verken i sporet eller på standplass og skuffet med 29.-plass i Ruhpolding.

Etterpå var det en skuffet og nedbrutt Svendsen som møtte TV 2 Sporten.

– Det var dårlig dag. Skikkelig blytungt, sier han til TV 2 Sporten.

Aner ikke hva som er galt
– Jeg har ingen god forklaring på hva som skjedde. Jeg prøvde så godt jeg kunne, men har ikke nøkkelen til hva som skal til, fastslår han.

– Hva om du skal synse litt?

– Vel. Jeg føler meg urolig og får ikke godfølelsen. Jeg jobbet hardt, men alle blinkene ville ikke ned. Det var tungt, svarer Hegle Svendsen.

Hegle Svendsen innrømmer at han er bekymret for VM-formen før mesterskapet i Holmenkollen i mars.

– Jeg må jobbe hardt for å komme dit nå. For jeg har ikke den flyten jeg ønsker. Når det er sagt, så kan ting snu fort, påpeker han.

Lillebror Bø skjøt seg bort
Johannes Thingnes Bø kom inn til en 16.-plass etter å ha ligget helt i teten gjennom de første tre skytingene. Han var feilfri både på første liggende og stående. Det ble en bom på annen liggende skyting, uten at det var noen katastrofe, men med tre bom på siste stående skjøt han bort alle muligheter på 20-kilometeren.

Dermed ble Erlend Bjøntegaard best av de norske med sin niendeplass.

Han hadde en bom på hver av de stående skytingene og var 2.04,5 minutter bak vinneren Martin Fourcade i mål. Franskmannen klarte seg unna med en bom og var 17, 5 sekunder foran østerrikeren Simon Eder på annenplass. Russiske Anton Sjipulin tok tredjeplassen.

Bjørndalen fikk ikke en gang verdenscuppoeng
Tarjei Bø endte som nummer 11, mens Lars Birkeland ble nummer 25, mens Ole Einar Bjørndalen ble nummer 44. Han klarte ikke engang å sikre verdenscuppoeng.

Kvinnene fortsetter med normaldistanse over 15 kilometer i Ruhpolding torsdag.

(©NTB/TV 2 Sporten)