Fifty Shades of Shit!

Dette var de verste filmene i 2015

«Fifty Shades of Grey» er en av de verste filmene fra i fjor, skal vi tro nominasjonene til prisutdelingen Razzies. 

Hvert år kåres de verste filmene under prisutdelingen Razzie, også kalt Golden Raspberry Award. 

Nominasjonene kommer tradisjonen tro dagen før Oscar-nominasjonene offentliggjøres. 

I år er den erotiske dramafilmen «Fifty Shades of Grey» en av filmene som topper listen over flest nominasjoner, skriver Time

Seks nominasjoner

Medlemmene  i «the Golden Raspberry Award Foundation», som er de som stemmer frem filmene, har nominert «Fifty Shades of Grey» til seks priser.

Den erotiske filmen kan bli kåret til verste film og verste manus.

Regissøren Sam Taylor-Johnson og hovedrolleinnehaverne Jamie Dornan (33) og Dakota Johnson (26) er nominert som verste regissør, skuespiller og skuespillerinne. I tillegg kan Jamie og Dakota vinne prisen for verste kombinasjon på filmerettet

Se traileren til filmen i toppen av saken. 

Her til lands fikk filmen lunkne kritikker av anmelderne, men folket elsket den. Med over 140.000 besøkende i valentinshelgen i fjor, hadde «Fifty Shades of Grey» en av tidenes beste åpningshelger på norske kinoer.

Flere av fjorårets Oscar-vinnere på listen

Det er ikke kun «Fifty Shades of Grey» som har fått seks nominasjoner. Også sci-fi-actionkomedien «Pixels», science fiction-filmen «Jupiter Ascending» og actionkomedien «Mall Cop 2» kan ta med seg seks Razzies-priser. 

Time påpeker at flere av årets Razzies-nominerte vant en Oscar-statuett i fjor. 

Eddie Redmayne (34) fikk en Oscar som beste skuespiller for sin tolkning av Stephen Hawking i «The Theory of Everything» i fjor, men nå er han nominert som verste birolle for sin rolle i «Jupiter Ascending».

Julianne Moore (55) ble kåret til beste skuespillerinne for sin rolle i «Still Alice» i 2015, og i år kan hun vinne en Razzies for verste birolle for sin rolle i «Seventh Son».