EN KAMP: Spartas Mikael Tam får én kamps karantene for taklingen på Tommy Kristiansen, som Stavanger Oilers selv rapporterte inn til forbundets disiplinærutvalg. Foto: sparta.no.
EN KAMP: Spartas Mikael Tam får én kamps karantene for taklingen på Tommy Kristiansen, som Stavanger Oilers selv rapporterte inn til forbundets disiplinærutvalg. Foto: sparta.no.

Sparta mener karantene er en skandale

Mikael Tam får kun én kamps karantene for taklingen på Tommy Kristiansen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Det skjer sjelden at spillere får mindre enn tre kampers karantene for taklinger mot hode, men i denne saken må Spartas Mikael Tam kun stå over én kamp. 

Sarpsborg-klubben beskriver straffen som en skandale. 

– Det er en skandale. Hvis man syns det er en stygg hodetakling, kan man jo ikke bare få én kamp. Disiplinærutvalget kan tydeligvis ikke mene at den er så stygg, men når noen har sendt inn en rapport føler de vel at de må gjøre noe, sier en opprørt sportssjef Jonas Elofsson til TV 2. 

Han, som de fleste andre TV 2 har snakket med, syns ikke at dagens system er optimalt, der klubber innrapporterer hverandre til disiplinærutvalget.

– Det fungerer ikke. Jeg ser at flere klubber ønsker et uavhengig utvalg til å bedømme taklinger, og det må jo finnes dommeransvarlige på hver kamp som kan se på sånne situasjoner. Det er beklagelig at systemet er som det er nå, og jeg syns også det er håpløst at avgjørelsen ikke kommer før nå, mener han.

Tirsdag skrev TV 2 at Norges Ishockeyforbund åpner for å opprette et uavhengig utvalg klubbene etterlyser allerede fra neste sesong. 

– Virker det som disiplinærutvalget gir Tam én kamp kun for å statuere et eksempel?

– Det er i så fall et veldig dårlig eksempel. Hadde det vært en hodetakling bør det være minst tre kamper, ellers slår man ikke ned på det. Vi er jo forsåvidt glad for at han ikke må stå over flere kamper, men hele straffen virker meningsløs. Her har noen noe å lære, oppfordrer Elofsson. 

TV 2 har ikke lyktes i å få en kommentar fra disiplinærutvalget.