AVVERGER KONFLIKT: Terje Svendsen trekker seg ut av forhandlingene om hovedavtalen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.
AVVERGER KONFLIKT: Terje Svendsen trekker seg ut av forhandlingene om hovedavtalen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.

<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet" id="ext-gen1690"> </span>Terje Svendsen ville havnet på begge sider av bordet:

Trekker seg fra forhandlinger for å unngå «uholdbar» interessekonflikt

Den kommende fotballpresidenten vil ikke lenger være del av Norsk Toppfotballs forhandlinger om hovedavtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne uken ble Terje Svendsen innstilt som ny fotballpresident

Det setter 59-åringen i en ikke uproblematisk dobbeltrolle som han nå selv tar grep for å løse opp i.

– Jeg har sagt fra at jeg ikke bør sitte i de forhandlingene
I disse dager forhandler nemlig Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF) om den såkalte «hovedavtalen» - en avtale som kort forklart fordeler inntekter fra medierettigheter og ligasponsorat mellom de to organisasjonene. 

I forhandlingene sitter Yngve Hallén (sittende president) og Hans Olav Karde (styremedlem) på NFF-siden, og Erik Espeseth (styremedlem) og nevnte Svendsen (nestleder) på NTF-siden. 

Som et kommende medlem av NFF-siden, så fremt det ikke for aller første gang kommer en benkeforslag som vinner frem på Forbundstinget i slutten av februar, sitter Svendsen derfor i praksis på begge sider av bordet: som nåværende nestleder i NTF og kommende president i NFF.

Den problemstillingen gjør nå at Svendsen ikke lenger vil være en del av forhandlingene.

– Jeg vil ikke havne i en interessekonflikt som et eventuelt presidentverv vil skape, og jeg har derfor sagt fra til Bjarne Berntsen (styreleder i NTF) at jeg ikke bør sitte i de forhandlingene, sier Svendsen til TV 2.

– Uholdbar situasjon
– Vi har diskutert rollen hans allerede, og det er helt klart unaturlig at han er med i det utvalget. Med tanke på ryddighet og alt det der, vil ikke Svendsen delta på flere av de møtene. Han spilte inn dette selv, og vi vil nå finne en erstatter for ham, sier Berntsen. 

Advokat og TV 2-ekspert Randi Gustad er klar på at det er helt nødvendig at NTF bytter ut Svendsen i utvalget som forhandler om hovedavtalen.

– Det er fornuftig at de selv allerede har tatt tak i problemstillingen. Det er en uholdbar situasjon. Han vil etter all sannsynlighet bli valgt, og han ville tydelig hatt en fot i begge leire om han skulle være med å forhandle. Det ville vært uheldig å havne i en slik dobbeltrolle, sier hun.

Forbundstinget, hvor Svendsen etter all sannsynlighet blir valgt til å være Halléns arvtaker som fotballpresident, avholdes 27. - 28.februar.

Verken NFF eller NTF vil kommentere hvor nære de er å komme til enighet om en ny hovedavtale, men Svendsen sier at man nå «begynner å se konturene av noe bra».

– Forhandlingene om hovedavtalen går bra, men det er fortsatt deler av den som ikke er avklart enda, sier han.