TV 2-Fongs asiatiske linsesuppe

Fong Liu er kantinesjef på TV 2. I dag laget han og Wenche linsesuppen som har varmet de ansatte i Oslo mange ganger. Hot og godt.

Oppskrift: Fong Liu

Dette trenger du:

  • 500 g oransje/røde linser
  • 1 1/2 liter kyllingkraft
  • 350-400 g grovhakkede tomater
  • 2-3 gulrøtter
  • 2 gule løk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 1-2 hele røde chilipepper
  • 1-2 ts fersk finhakket ingefær (2 ts gir sterk smak)
  • 1 ts tørket spisskummen
  • 1 ts tørket koriander
  • nøytral olje til steking
  • salt, pepper og limesaft
  • 2-3 vårløk
  • frisk koriander

Slik gjør du:

Fong Lius asiatiske linsesuppe. FOTO: TV 2 / TV 2
Fong Lius asiatiske linsesuppe. FOTO: TV 2 / TV 2

Skyll linsene under rennende kaldt vann (bruk et dørslag).
Kok linsene i kyllingkraft i ca. 10 minutter
Tilsett grovhakkede tomater, og la det trekke videre i ca. 5 minutter.
Grovhakk gulrot, chili, hvitløk og ingefær og stek i olje til løken er gyllen.
Tilsett tørket krydder.
Ha alt over i linsesuppen.
Kok videre i ca. 10-15 minutter.
Kjør suppen glatt med en stavmikser.
Smak til med salt, pepper og litt presset saft fra lime.
Server med et dryss frisk koriander og finhakket vårløk.
Brød eller rundstykker kan serveres ved siden av.